Warner Bros. Games heeft de nieuwe Harry Potter-game Hogwarts Legacy aangekondigd. Dit is een open-wereld-, singleplayer-, actie-roleplaying-game, die zich afspeelt in de Wizarding World rond het jaar 1800. De game is ontwikkeld door Avalanche en wordt uitgegeven door Warner Bros. Games, onder het Portkey Games-label.

In Hogwarts Legacy ervaren spelers als nooit tevoren hoe het is om leerling te zijn op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Ze beleven een gloednieuw verhaal en gaan op een gevaarlijk avontuur om een geheim van de Wizarding World te onthullen. De game zit boordevol meeslepende magie en plaatst spelers middenin hun eigen verhaal bij het worden van de heks of tovenaar die zij willen zijn. Ze ontwikkelen de vaardigheden van hun personage door krachtige toverspreuken te leren, gevechtsvaardigheden te verbeteren en bondgenoten te kiezen die hen helpen om dodelijke vijanden te verslaan. Spelers worden ook geconfronteerd met missies en scenario’s die hen voor moeilijke keuzes stellen. Ze zullen moeten laten zien waarvoor ze staan.

Hogwarts Legacy geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen verhaal te maken, dankzij unieke RPG-gameplay. Volgens David Haddad, directeur van Warner Bros. Games, wordt hiermee de aantrekkingskracht van het label Portkey Games verder uitgebouwd. “Avalanche heeft deze rijke, krachtige wereld tot leven gebracht. Hij zit vol magie en actie en bevat een gedetailleerd, mysterieus verhaal dat fans en gamers zal aanspreken,” aldus Haddad.

John Blackburn, Studio General Manager van Avalanche, geeft aan dat het een eer is om aan deze fantastische wereld te mogen werken en het team zet er alles op om een authentieke beleving in de Wizarding World te creƫren, waaraan zowel fans van Harry Potter als RPG-fans plezier beleven.

Aan het begin van het spannende verhaal breiden spelers hun magische vaardigheden uit door spreuken te leren, drankjes te brouwen en fantastische wezens te temmen. Naarmate het verhaal vordert, ontdekken ze een enorme wereld vol gevaren die zijn verbonden aan het allang vergeten verleden van de Wizarding World, en aan een zeldzame vaardigheid die alleen zij bezitten. De reis in de open wereld voert spelers van Zweinstein naar nieuwe en bekende locaties in de Wizarding World, waaronder het Verboden Bos en het dorpje Zweinsveld.

Hogwarts Legacy zal in 2021 verschijnen voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hier alvast de aankondigingstrailer van Hogwarts Legacy:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.