Ubisoft heeft het derde seizoen van, inmiddels alweer het vijfde jaar, van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthuld. Het derde seizoen gaat Operation Shadow Legacy heten en voegt Sam ‘Zero’ Fisher toe aan de game, die uiteraard bekend is van de Splinter Cell-games. Fisher zal worden toegevoegd als aanvallende Operator en het nieuwe seizoen brengt ook een reeks aan langverwachte gameplayveranderingen met zich mee.

In Operation Shadow Legacy maken spelers (opnieuw) kennis met Sam Fisher als een aanvaller genaamd Zero. Hij is uitgerust met zijn nieuwe gadget, de Argus Launcher, een tweerichtings boorcamera. De camera’s die afgeschoten worden met de Argus Launcher doorboren zachte en versterkte muren, ramen en luiken en blijven plakken op elk oppervlak. Eenmaal in de camera kan Zero beide kanten van een muur bekijken. Elke camera is ook uitgerust met één laser die gebruikt kan worden om schade aan verdedigers aan te richten of gadgets te vernietigen. Daarnaast is Sam Fisher uitgerust met zijn unieke en herkenbare wapen, de SC3000K, en meleewapen: de Karambit.

Samen met Sam Fisher gaan spelers aan de slag op de geheel opnieuw ontworpen map Chalet. Zo zijn de eerste en tweede verdieping aangepast en is het nu mogelijk om je te verplaatsen over het dak. Ook is er een extra gang in de kelder toegevoegd om de looproutes daar te verbeteren en spelers meer mogelijkheden te geven. De bomb site in de trofeeënkamer is door de vele vernieuwingen verplaatst naar de dineerruimte.

Operation Shadow Legacy brengt ook een aantal andere updates met zich mee:

  • Ping 2.0 (naast de bekende gele pings zijn nu ook uitgebreidere, contextuele pings toegevoegd)
  • Map Ban (de mogelijkheid om aan het begin van een wedstrijd 1 van de 3 voorgestelde maps uit te sluiten)
  • Introductie van de Hard Breach Charge, een nieuwe secundaire gadget
  • Nieuwe vizieren en de mogelijkheid om de kleur hiervan te veranderen
  • Nieuwe Reinforcement Pool (vanaf nu 10 reinforcements voor het gehele team in plaats van 2 per persoon)

De testserver van Operation Shadow Legacy gaat live op maandag 17 augustus (exclusief op Windows PC). Op de testserver van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege testen spelers alvast de nieuwe gameplayveranderingen en -verbeteringen van het aankomende seizoen. Omdat het een testserver is, is een consistente gameplayervaring niet gegarandeerd. Spelers worden aangemoedigd eventuele problemen die ze tegenkomen op de testserver met Ubisoft te delen op het R6 Fix-platform via r6fix.ubi.com.

Mocht je nog nooit eerder Rainbow Six Siege gespeeld hebben, grijp dan nu je kans. De game is namelijk van 27 augustus tot en met 4 september gratis te spelen tijdens de Free Week. Spelers hebben direct toegang tot alle maps, modi en de 20 originele Operators.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Bekijk hier de trailer voor Rainbow Six Siege: Operation Shadow Legacy:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.