Zo nu en dan ben ik op kickstarter aan het kijken voor leuke nieuwe projectjes. Nog nooit heb ik een project “gebacked”, oftewel gesupported met een donatie en indien dit hoog genoeg is krijg je er iets voor terug, een soort van crowdfunding. Er staan ook talloze videogames van kleine bedrijfjes of eenmanszaakjes op de website die op deze manier toch proberen hun “project” te kunnen lanceren. Immers voor een productlancering is vaak een enorme zak met geld nodig. Een project heeft een streefbedrag en wanneer dit bedrag gehaald wordt dan kan de videogame of bordspel of wat dan ook daadwerkelijk op de markt gebracht worden. Één van de projecten die momenteel op mijn radar ligt is Beasts of Maravilla Island. In dit artikel vertellen we je over deze game.

Wat is Beasts of Maravilla Island? Het is een magic wildlife photography game. Oftewel een avonturen-game waarin je buitengewone wezens op een magisch jungle-eiland ontmoet en deze fotografeert. Als jonge natuur-fotograaf ga je op pad om op zoek te gaan naar de bijzondere wezens, hun gewoontes te leren kennen, en ze in hun natuurlijke habitat te fotograferen.

De makers leggen de nadruk op geweldloze interactie met magische wezens. In veel games is dit namelijk niet het geval en Beasts of Maravilla Island straalt dan ook complete rust uit. Verzamel de foto’s in je dagboek en maak hem tevens compleet. De natuur en haar inwoners dienen we te waarderen en in ere te behouden. BBC’s Planet Earth diende als grote inspiratiebron voor de zachtaardige game. Op game-gebied zou je elementen kunnen herkennen van ABZU, Breath of the Wild en Pokémon Snap!

Bekijk de toffe trailer hier:

Goed nieuws: het doel om Beasts of Maravilla Island uit te brengen was $10.000. Dat bedrag is ruimschoots gehaald en de teller staat momenteel al op meer dan $25.000. Met meer dollars kunnen de ontwikkelaars meer doen en in dit geval betekent $40.000 dollar dat er meer wezens aan de game worden toegevoegd.

Nieuwsgierig geworden? In dat geval is er al een demo te spelen. Deze demo kun je hier downloaden. De ultieme droom van de ontwikkelaars is om de game ook speelbaar te maken voor de Nintendo Switch. Een precieze releasedatum voor de PC (en de Nintendo Switch) is helaas nog niet bekend. Het doel was de zomer van 2020. Een korte, maar mega-schattige game!

© USC Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.