Uitgever Nacon heeft samen met ontwikkelaar Cyanide een nieuwe cinematische trailer van Werewolf: The Apocalypse – Earthblood onthuld, die spelers laat kennismaken met de wereld waarin de game zich afspeelt. De trailer toont de diepgang en complexiteit van het verhaal dat de held beleeft, maar ook de agressieve manieren waarop mensen de natuur uitbuiten.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood is een adaptatie van de gelijknamige tabletop role-playing game. De videogame moet een volwassen, bikkelharde en complexe actie-RPG worden, maar wil toch trouw blijven aan het bordspel.

Spelers kruipen in de huid kruipen van hoofdpersonage Cahal. Hij heeft maar één doel voor ogen: zijn dochter redden. Om daarin te slagen zal hij het op moeten nemen tegen de dreiging van een corrupte organisatie die de wereld vergiftigt. Het bedrijf, genaamd Endron, is een petroleum producerend dochterbedrijf van de megacorporatie Pentex.

Zoals de titel van de game doet vermoeden, kan Cahal in een wolf veranderen. Hierdoor ziet hij dingen die voor gewone stervelingen verborgen blijven, wat hem helpt om de ware, corrupte aard van Endron en zijn vernietigende operaties kan onthullen.

Cahal wordt geconfronteerd met de vernietiging van de natuur, die schuilgaat achter de hypocrisie van een zogenaamde greenwashing-reclamecampagne, maar ook de vernietiging van de zeldzame Garou clan. De woede die deze gebeurtenissen in hem losmaken, zorgen ervoor dat Cahal zich kan transformeren in een weerwolf en gaat hij de strijd aan met de corrumperende bovennatuurlijke krachten. De weerwolftransformatie is één van de belangrijkste mechanieken in het spel.

Elke vorm van Cahal heeft zo zijn voordelen. Als mens kan hij communiceren met andere mensen, als wolf kan hij ongezien rondsluipen en als weerwolf kan hij zijn woede ontketenen om zijn vijanden uit elkaar te scheuren. Deze woede is echter zowel je grootste sterkte, als ook je grootste zwakte.

Een precieze releasedatum is er nog niet voor Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, maar daar zullen we vast snel achter komen tijdens Nacon Connect, dat plaatsvindt op 7 juli, waar ook de eerste gameplay-trailer getoond wordt.

Bekijk hier de cinematische trailer van Werewolf: The Apocalypse – Earthblood:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.