Herinneren jullie deze nog? Nairi: Tower of Shirin was de eerste game die ik mocht reviewen voor Female-Gamers.nl. Hier kun je de review nog eens teruglezen. Inmiddels is er een vervolg op de game aangekondigd onder de noemer Nairi: Rising Tide.

Het eerste deel van het point-and-click-avontuur van Nairi stamt alweer uit 2018. Toen was het al wel meteen duidelijk dat dit wellicht niet het einde kon betekenen. Nu komt daar dus opvolger Nairi: Rising Tide. Verwacht dan ook veel nieuwe, schattige karakters, nieuwe puzzels om op te lossen en gloednieuwe gameplay features. Aan de eerste beelden te zien lijkt het geheel net wat gelikter, maar ontbreken de grafische hoogstandjes uiteraard niet. Nairi vervolgt haar zoektocht om haar familie te kunnen redden in deze proloog.

De volledige trailer voor Nairi: Rising Tide kun je hier bekijken:

Nairi zet zoals gezegd haar avontuurlijk zoektocht om haar familie te redden voort. Ze verlaat daarbij de groezelige sloppenwijken van Shirin. In Rising Tide proberen Nairi en haar metgezellen de vele gevaren van de hogere districten van de corrupte stad Shirin. Een apocalyptische profetie dreigt alles te verslinden. Spannend wordt het in ieder geval en je kunt je opmaken voor flinke breinbrekers om het verhaal te kunnen vervolgen.

Vele nieuwe personages zullen om je hulp vragen in dit nieuwe avontuur. De één enorm charmant, de ander toch iets minder aardig dan hij of zij er uit ziet.  Alle tekeningen zijn met de hand gemaakt en daar ligt precies de charme van Nairi.

Kun je niet wachten met spelen? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt nu namelijk al aan de slag met een demo. Hier kun je op Steam er mee aan de slag. De demo duurt zo’n 20 minuten, maar zet wel meteen de toon voor wat je kunt verwachten in de game. Toch liever bij het begin beginnen? Dat is hier mogelijk voor een zeer schappelijk prijsje.

Om het volledige vervolg te kunnen spelen dien je nog wel even geduld te hebben, want Nairi: Rising Tide wordt verwacht in 2021.

© HomeBearStudio
© Hound Picked Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.