Het iconische make-upmerk M·A·C Cosmetics bundelt zijn krachten samen met ontwikkelaar Maxis en heeft een speciale samenwerking aangekondigd met de immens populaire game De Sims 4. Hiermee is M·A·C Cosmetics het allereerste make-upmerk ooit dat beschikbaar zal zijn in de game. De gratis update is nu beschikbaar voor spelers die de basisgame in hun bezit hebben en geeft hen de mogelijkheid om met echte M·A·C looks te experimenteren in de Creëer-een-Sim modus.

In de Creëer-een-Sim modus kunnen spelers elk detail van hun Sims aanpassen, van hun uiterlijke kenmerken tot hun unieke trekjes en karaktereigenschappen. De samenwerking geeft spelers de kans om allerlei looks en stijlen met een breed aanbod van huidskleuren uit te proberen. Stijlen variëren van een casual look tot trendy en avant-garde glamourdesigns.

Romero Jennings, Director of Makeup van M·A·C,  heeft deze looks ontwikkeld en daarmee elke make-upstijl ontworpen met verschillende huidskleuren in gedachten. “Als gekleurde make-up artist, is het met name belangrijk dat de looks voor Simmers met alle huidskleuren werken,” zegt Jennings. Geïnspireerd op M·A·C’s uitgebreide productreeks bieden deze nieuwe opties eindeloze aanpasbare make-uplooks.

De mogelijkheden voor verbeelding en individualiteit zijn ongeëvenaard en iedereen wordt uitgenodigd om samen met M·A·C en De Sims 4 de grenzen van beauty te verkennen. Spelers worden aangemoedigd om hun digitale of echte looks op sociale media te delen, door middel van het gebruik van #MACxTheSims. Het is daarnaast ook mogelijk om digitale make-upcreaties naar De Sims 4 Galerie te uploaden.

Lyndsay Pearson, General Manager en Exectutive Producer van De Sims, geeft aan dat het team er de afgelopen 20 jaar naar gestreefd heeft om mensen te inspireren zichzelf te zijn, zowel in de game als in het echte leven. Volgens haar zou de samenwerking met M·A·C Cosmetics ook de diversiteit en creativiteit van de community nog meer versterken. “Spelers kunnen met deze nieuwe make-uplooks van M·A·C experimenteren om Sims te creëren die uniek zijn en hun eigen beautyregels schrijven,” aldus Pearson.

De samenwerking tussen M·A·C en De Sims 4 is heel natuurlijk, want beiden delen dezelfde merkwaarden die gericht zijn op inclusie, zelfexpressie en creativiteit.M·A·C Cosmetics is gemaakt voor iedereen, ongeacht leeftijd, etniciteit of gender en biedt een volledig portfolio van producten met de kunst van make-up als uitgangspunt. Perfect voor De Sims 4 dus!

De gratis update is nu verkrijgbaar voor De Sims 4. Wel hebben spelers minimaal de basisgame en alle updates nodig.

© ELECTRONIC ARTS/MAXIS/M·A·C Cosmetics

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.