Afgelopen jaar hebben we jullie al verblijd met artikelen over puzzels (o.a. Super Mario en Zelda) met een Geeky tintje (die wordt dit jaar vervolgd), maar er zijn ook een hoop bordspellen met een leuke twist. Dit keer gaan we het hebben over Monopoly. Van dit klassieke bordspel zijn er inmiddels al vele varianten op de markt gebracht. In meerdere artikelen laten we de leukste versies aan jullie zien.

Monopoly is een klassiek bordspel. Wie is er niet mee opgegroeid? Vroegâh, lees: een jaar of 25 geleden had je eigenlijk alleen nog maar dé “echte” Monopoly. Inmiddels zijn er vele leuke variaties op de markt gebracht. We nemen je mee in de wereld van Monopoly en tonen je zeer toffe versies met een geeky twist!

Monopoly: Mario Gamer Edition
Monopoly - Gamer
Monopoly met een Super Mario- twist. Race in deze versie voor de meeste punten.  “Verzamel munten, koop bezittingen en vecht tegen Bosses om punten te krijgen en te winnen.” De pionnen zijn er in de vorm van Mario, Princess Peach, Yoshi en Donkey Kong, ieder met een eigen vermogen. In deze speciale Monopoly-versie tref je ook een heuse power-up dobbelsteen waarmee je schilden kunt gooien, munten kunt pakken of je personage een speciale kracht geven. Kom je voorbij start dan mag je vechten tegen bosses, waaronder Bowser. Hier te koop!

Monopoly: Fortnite
Monopoly - Fortnite-2

Wie kent Fortnite niet? In deze speciale Monopoly-edite van Fortnite tref je bekende personages uit de populaire battle-royale game aan. Ga de strijd aan en vermijd de storm om te overleven. “Inclusief 6 exclusieve tokens, waaronder Skull Trooper, Nevermore en Omega. Koop de bekende dropzones uit de Fornite Battle Royale. Geld is vervangen met ‘Health Points’ en je doel is de Health Points van je tegenstanders af te nemen. De klassieke Kans en Algemeen Fonds kaarten maken plaats voor Trap- en Chest-kaarten.” Hier te koop.

Monopoly: Rick and Morty Edition
Monopoly Rick & Morty

Wie kent Rick and Morty niet? (wanneer je écht niet bekend bent, check dan even Netflix). Deze Monopoly-versie is gebaseerd op de populaire animatieserie. Wat is de bedoeling? “Sluit je aan bij Rick en Morty en de Smiths terwijl je op weg bent naar de overwinning door locaties van het Multiverse te kopen, verkopen en verhandelen, waaronder de Cromulon Dimension, Gazorpazorp en Planet Squanch. Met collectible tokens, Flooble Cranks, Gooble Boxes, aangepaste Flurbo-valuta en meer!” Hier te koop!

Monopoly: Game of Thrones – Collector’s Edition

Monopoly Game of Thrones - Collectors Edition-2
Wie heeft er niet seizoenen lang naar Game of Thrones gekeken? Helaas is het verhaal ten einde gekomen, maar niet getreurt, want in deze Game of Thrones – Collector’s Edition van Monopoly bevindt je je in Westeros en alle bekende karakters passeren de revue. De Collector’s Edition bestaat uit een groot speelbord van Westeros, 6 oversized, handgemaakte tokens met elementen uit de serie, écht Game of Thrones Monopoly geld. De kanskaarten en Algemeen Fonds kaarten hebben plaatsgemaakt voor Valar Morghulis en Iron Throne kaarten. Geen huizen en hotels hier, maar Costum Villages en Keeps. Dit wil je spelen! Hier te koop!

Monopoly: Fast & Furious
Monopoly Fast & Furious-2
Racen maar in de Monopoly-editie van The Fast & The Furious! Kies een pion in de vorm van een race-auto en race zo snel mogelijk over het bord en wordt hierbij de rijkste.  Hier te koop!

Monopoly: Warhammer 40K
Monopoly - Warhammer 40K-2
Begeef je in een Warhammer universum in deze speciale Monopoly- editie van Warhammer 40K. Zes iconische metalen tokens en 28 locaties die bij Warhammer- fans zeker goed in de smaak zullen vallen. Hier te koop!

Monopoly: The Walking Dead
Monopoly - The Walking Dead (Engels)
Speel Monopoly in een post-apocalyptische omgeving in deze The Walking Dead-Survival editie. Probeer in deze comic-variant te overleven door locaties en levensmiddelen te verkrijgen. Uiteraard zijn er zes unieke The Walking Dead speelstukken waar je uit kunt kiezen.  Hier te koop!

Voor welke speciale editie ga jij? Nog geen keuze kunnen maken, wacht dan nog even af, want binnenkort hebben we meer bijzondere Monopoly-versies voor je. Monopoly speel je over het algemeen met 2 tot 6 spelers en je bent er zeker wel een uurtje of anderhalf mee zoet.

© Winning Moves
© Hasbro Gaming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.