Een Ghibli-museum bezoeken is ongetwijfeld de droom van iedere Ghibli-fan. Helaas heb ik geen tripje naar Japan op de planning staan en ik verwacht ook niet dat dit er de komende jaren in zit. Gelukkig is er uitkomst, want je kunt het museum nu deels virtueel bezoeken!

Wanneer je in Japan bent dan is een bezoekje aan het populaire museum eigenlijk wel een must. Echter denken meer toeristen daar zo over en daarom is het vrij lastig om één van de best bezochte attracties in Japan daadwerkelijk te kunnen bezoeken. Toegangstickets zijn schaars en je kunt alleen voor een specifiek tijdslot boeken. Menig toerist ziet deze droom dus in duigen vallen. Gelukkig is daar nu een oplossing voor bedacht: het museum heeft een YouTube kanaal geopend zodat liefhebbers een kleine sneak peak kunnen krijgen van het museum nu het tijdelijk gesloten is.

De nadruk ligt hier op sneak peaks, want het museum heeft de afgelopen maand vier video’s naar buiten gebracht die ieder zo’n 30 seconden tot 1,5 minuut aan beeldmateriaal bevatten. Voor de échte Ghibli-fans maakt het niet uit, want alles wat ook maar een Ghibli-feeling heeft is al geweldig om naar te kijken. Kijk vanuit je luie stoel naar interessante stukken uit het museum. Van de installatieruimte tot aan artwork en zelfs het museum at night. Een zeldzame kans op een blink van dit fantastische museum op te kunnen vangen.

Waarschuwing: de volgende beelden kunnen als uitermate schattig worden ervaren en kunnen kijkers er toe aanzetten om direct een ticket naar Japan te willen boeken. Kijken op eigen risico dus!

Wil je meer sneak peaks? Breng dan een bezoekje aan het Youtube kanaal van het Ghibli Museum. Een real life bezoekje brengen is mogelijk in Mitaka, Tokyo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.