In de laatste editie van Inside Xbox zijn er weer een hoop mooie aankondigingen gedaan, waaronder het  first-person puzzelavontuur Call of the Sea. Het verhaal speelt zich af in de jaren 30 van de vorige eeuw. In dit artikel vertellen we je meer over het door Lovecraftian geïnspireerde verhaal.

Call of the Sea, van gamestudio Out of the Blue speelt zich dus af in de jaren 30 van de vorige eeuw in de afgelegen gebieden van de Stille Zuidzee. Je speelt als Norah, een vrouw die heel wanhopig de oceaan is overgestoken op zoek naar haar man die op expeditie was. Na te zijn geland om een naamloos en vreemd eiland, welke de laatst bekende lokatie van Norah’s man was, leidt je zoektocht tot de ontdekking van overblijfselen van een verloren beschaving. Op je pad komen puzzels en geheimen die steeds meer aanwijzingen onthullen over zijn noodlottige expeditie. Tijdens jouw eigen “expeditie” kom je er al snel achter dat niet alles op het eiland is wat het lijkt… Je bent beland in een buitenaards verhaal vol mysterie en zelfontdekking. Een liefdesverhaal aan het puzzel-avonturengenre die de wanhopige zoektocht van een vrouw volgt – een verhaal vol liefde en verlangen. Welke vreemde geheimen uit het verleden heeft het eiland en wat zal Norah ontdekken in haar missie naar het ontrafelen van de waarheid? Je ontdekt het allemaal in Call of the Sea.

Benieuwd geworden? De trailer van het puzzelavontuur kun je hier bekijken:

Één ding is zeker: spanning, emotie en surrealistische gebeurtenissen zullen elkaar in hoog tempo opvolgen. Niet voor niets is het verhaal geïnspireerd op Lovecraftian, oftewel het doet je denken aan een schrijfsel van H. P. (Howard Phillips) Lovecraft. Zijn verhalen waren kenmerkend door sluipende, subtiele horror waarbij onnatuurlijke fenomenen de boventoon voeren. Niet voor tere zieltjes weggelegd dus.

Leuk weetje: de stem van Norah is ingesproken door Cissy Jones (Firewatch, The Walking Dead: Season 1).

We zullen nog eventjes geduld moeten hebben, want Call of the Sea wordt eind 2020 uitgebracht voor zowel Xbox als Steam.

© 2020 Raw Fury AB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.