Uitgever 2K Games heeft tijdens een Nintendo Direct Mini-uitzending bekendgemaakt dat er drie geliefde gameseries naar de Nintendo Switch komen: BioShock: The Collection, XCOM 2 Collection en Borderlands Legendary Collection. Elke collectie bevat een combinatie van de orginele games en downloadbare uitbreidingen. De games zullen uitkomen voor Nintendo Switch op 29 mei.

De Nintendo Direct Mini-uitzending begon echter wel met een disclaimer, waarin stond dat de releasedata en andere informatie nog kan veranderen, in verband met het Coronavirus. Daarnaast gebruikten ze dit moment ook om hun bezorgdheid en steun uit te spreken voor iedereen die in deze moeilijke tijd is getroffen door het virus.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat we de 2K Games-bundels op 29 mei kunnen verwachten. Hieronder een overzicht van de bundels die voor het eerst naar de Nintendo Switch zullen komen.

BioShock: The Collection

Deze bundel bestaat uit drie BioShock-games: BioShock Remastered, BioShock 2 Remasterd en BioShock Infinite: The Complete Edition. Alle singleplayer-DLC zullen inbegrepen zijn.

  • BioShock Remastered speelt zich af in de onderzeese stad Rapture, wat een toevluchtsoord is voor de slimste mensen van de samenleving. Deze samenleving is echter overgegaan in een dystopische nachtmerrie, dat veroorzaakt is door overmoed. De inbegrepen DLC bevat onder andere het Museum of Orphaned Concepts en Challenge Rooms. Daarnaast bevat BioShock Remastered ook speciaal commentaar van de regisseur, dat gekoppeld is aan verzamelobjecten die 10 afleveringen van Imagining BioShock ontgrendelen met de originele makers van de serie, Ken Levin en Shawn Robertson.
  • BioShock 2 Remastered is het vervolg op de eerste game en speelt zich acht jaar later af. De bewoners van Rapture zijn samengekomen in een collectivistische sekte. In dit deel van de serie, is de speler Big Daddy en moet hij een vermist meisje zien te vinden in de ruïnes. De inbegrepen DLC bevat de campagne Minerva’s Den en The Protector Trails.
  • BioShock Infinite: The Complete Edition is het derde deel in de BioShock-reeks. Spelers reizen af naar de vliegende stad Columbia om Elizabeth te redden. Dit meisje kan met haar kracht scheuren maken in de realiteit. De inbegrepen DLC bevat de tweedelige campagne Burial at Sea, Clash in the Clouds-gevechtsuitdagingen, Columbia’s Finest Pack en de Early Bird Special Pack.

De fysieke versie van BioShock: The Collection bevat een cartridge van 16 GB. Hierop staan de openingsacts van BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered en BioShock Infinite: The Complete Edition. Latere game-inhoud en DLC zal moeten worden gedownload.

XCOM 2 Collection

Deze bundel bevat XCOM 2, XCOM 2: War of the Chosen en alle vier de DLC-pakketten, inclusief het Resistance Warrior Pack, Anarchy’s Children, Alien Hunters en Shen’s Last Gift.

  • XCOM2 is een turn-based strategiegame en het vervolg op de XCOM: Enemy Unknown. Aliens regeren de aarde en beloven eerst een schitterende toekomst voor de mensheid, terwijl ze in werkelijkheid in het geheim een sinistere agenda erop nahouden. Spelers kruipen in de huid van de leider van een guerrilla-strijdmacht en moeten een wereldwijd verzet aanwakkeren om de buitenaardse dreiging te elimineren en de mensheid te redden.
  • De uitbreiding XCOM 2: War of the Chosen brengt behoorlijke veranderingen en toevoegingen naar de XCOM 2 campagne. Spelers kunnen samen met nieuwe verzetsfacties vechten en samen de buitenaardse dreiging tegen te houden.

De fysieke versie van XCOM 2 Collection bevat een cartridge van 8 GB. Hierop staan de eerste twee missies, dus de rest van de game zal moeten worden gedownload. De totale downloadgrootte zal niet meer zijn dan 24 GB.

Borderlands Legendary Collection

  • Borderlands: Game of the Year Edition is een co-op shooter-looter, waarin je je kan uitrusten met duizenden wapens en in de huid kan kruipen van één van de vier schietgrage huurlingen, elk met unieke RPG-vaardigheden. De game speelt zich af op de wetteloze, verlaten planeet Pandora, waar je op zoek gaat naar een krachtige buitenaardse technologie: The Vault.
  • In Borderlands 2 speel je als één van de zes Vault Hunters en probeer je Pandora te bevrijden van het kwaadaardige meesterbrein Handsome Jack.
  • Borderlands: The Pre-Sequel brengt zes geheel nieuwe klassen met zich mee en verken je de nooit eerder vertoonde maanlandschappen van Pandora. Samen met Handsome Jack probeer je de vernietiging van Pandora en zijn maan te voorkomen.

Alle games die de Borderlands Legendary Collection bevat, zullen te spelen zijn door middel van split-screen voor co-op met twee spelers en wordt online co-op ondersteund voor maximaal vier spelers.

De fysieke versie bevat een cartridge van 8 GB met Borderlands: Game of the Year-editie en een download van 6,6 GB. Voor Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel is een download van 35 GB vereist.

Alle drie de bundels zullen 29 mei naar de Nintendo Switch komen.

Bekijk hier de volledige Nintendo Direct Mini-uitzending:

© 2K GAMES / NINTENDO

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.