Er zijn hele creatieve Sims spelers die zelf mods maken voor De Sims 4. Geheel eigen uitgebrachte pakketten die jouw Sims-spel nog uitgebreider kan maken. Of ze zijn erg creatief met het zelf maken van downloads.

Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een mod voor die je toe kan voegen aan je Sims spel. Of als je de inmiddels al toegevoegde voorwerpen, kapsels of kleding zat bent kan je er gigantisch veel van online vinden en downloaden. Let er wel op dat je vaak een ‘mesh’  nodig hebt om er gebruik van te maken. Een mesh is de basis van de download waar je ook diverse kleuren van kan downloaden. Neem bijvoorbeeld een nieuw kapsel, zonder mesh zal je nieuwe haar niet te vinden zijn in je spel. Of het geeft een eror aan in je Sims, waardoor je het eerst moet repareren of downloads verwijderen. Bij updates voor De Sims kan het zijn dat je spel het eerst even niet goed meer doet, een groot nadeel van het gebruik van downloads.

Maar, maken wij hier ook gebruik van?

Patricia: Nee! Tijdens De Sims 1 was het voor mij al een hele uitdaging om alleen een kapsel voor mijzelf te vinden en erin te zetten. In De Sims 2 ging ik helemaal los en downloadde ik van alles en nog wat, tot met enige regelmaat mijn spel heel sloom werd of niet meer werkte. Uiteindelijk ben ik er maar mee gestopt. Tijdens De Sims 3 haalde ik alleen spullen van de officiële website van De Sims af. In De Sims 4 ben ik er niet meer aan begonnen, tenzij er iets tijdens een update mee komt. Ik vind dat er genoeg te doen en te vinden is in de huidige Sims spellen. Vandaar dat ik er niet meer mee bezig ben.

Alena: Ik moet zeggen dat ik laatst pas voor het eerst een paar downloads aan de game heb toegevoegd. Het waren toen een aantal stoelen, een bureau, een bank en wat kasten. Ook zaten er wat accessoires tussen (een paar kussens geloof ik). Maar uiteindelijk heb ik ze niet echt gebruikt. Ik denk dat dit soort dingen vooral leuk zijn als je modelhuizen maakt. Ik had bijvoorbeeld ook een speciale plank die je onzichtbaar maakt, waardoor je voorwerpen vrijer kunt plaatsen. Die heb ik nog steeds, maar de rest van de items heb ik niet meer. Qua kleding e.d. voeg ik eigenlijk al sinds The Sims 2 niets meer toe en zelfs toen heb ik op een gegeven moment van alles verwijderd. Ik had het idee dat de game niet meer zo soepel draaide met al die downloads. Mods heb ik nog nooit gedownload, behalve de No Blur tijdens het douchen en toiletteren voor The Sims.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.