Verrassing! Ineens was daar (kort na de IndieWorld-presentie) een gloednieuwe Nintendo Mini boordevol Triple A- games die naar de Nintendo Switch gaan komen dit jaar. Lees mee naar welke games we allemaal kunnen verwachten, maar ook nieuwe content voor al bestaande games. Vervelen is er absoluut niet bij!

De Nintendo Direct Mini begint met een mededeling over COVID-19. Release-data in deze video zouden eventueel veranderd kunnen worden. Ook spreekt Nintendo haar steun uit voor de getroffenen van het virus.

De gehele Nintendo Direct Mini terugkijken is hier mogelijk:

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
We gaan van start met Xenoblade Chronicles. Een definitive edition van Xenoblade Chronicles: Future Connected waarin Shulk zijn debuut maakte. Vanaf 29 mei te spelen en tevens verschijnt er een Collector’s Edition met daarin een artbook, een steelbook, een LP en een poster.

2K-Games
Op 29 mei verschijnen er diverse games van uitgever 2K op de Nintendo Switch. Wat dacht van een een XCOM 2 Collection – met daarin XCOM 2, 4 DLC-pakketten en de uitbreiding War of the Chosen? Maar ook een Borderlands Legendary Collection, met daarin het oorspronkelijke Borderlands, Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel. Last but not least: BioShock RemasteredBioShock 2 Remastered en BioShock Infinite: The Complete Edition, alsook BioShock: The Collection, waarin alle drie de games in één pakket zijn gebundeld.

MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3: The Black Order
Alweer de 3e uitbreidingspas die verschijnt en ditmaal is het Doctor Doom vs. the Fantastic Four. Nu verkrijgbaar in de Nintendo e-shop.

Shinsekai: Into the Depths
Je bent de laatste mens op de winterse aarde en je komt in een ongerepte onderwaterwereld terecht. Verzamel in dit diepzee-avontuur voorwerpen om je uitrusting te verbeteren om nog dieper in de zee te kunnen duiken. Houdt wel je zuurstof- en drukniveau goed in de gaten. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Animal Crossing: New Horizons
Een gratis upgrade voor Animal Crossing: New Horizons! Het eerste evenement staat al voor de deur, want tussen 1 en 12 april kunnen eilandbewoners meedoen aan Konijnendag. Ga op zoek naar de eieren die Zipper T. Bunny heeft verstopt en maak er vervolgens speciale voorwerpen van. Boek je vlucht nu! Eind april volgt nog een upgrade waarin onder andere Dag van de Aarde toegevoegd wordt.

Good Job!
Personeel gezocht in Good Job! Voltooi hilarische en uitdagende taken in een kantoorgebouw. Het maakt niet uit hoe, het gaat er om dat de klus geklaard wordt. Bezorg spullen, boen de vloer en zorg voor een fijne werkomgeving. Lachen, gieren en brullen in je eentje of met zijn tweeën. Vanaf nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop.

Catherine: Full Body
De puzzel-avonturengame voor volwassenen komt naar de Nintendo Switch! Vincent peinst over de volgende stap in zijn relatie wanneer hij een nieuwe liefde tegenkomt. Vincent zit gevangen in een vierhoeksverhouding met Katherine, Catherine en Rin. Hij weet echter niet dat verleiding hem de das om kan doen. In deze cultklassieker bepalen je keuzes hoe de relaties zich ontwikkelen en het wordt alleen maar gekker. Catherine: Full Body wordt op 7 juli uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Ring Fit Adventure
Een gratis upgrade voor Ring Fit Adventure die als muziek in de oren klinkt. Spelstand Ritmespel, een optie voor een vrouwelijke stem en de stem zijn nu te wijzigen en te spelen. Beweeg op muzieknummers uit Ring Fit Adventure zelf, of ga los op nummers uit Nintendo-games, waaronder Super Mario OdysseySplatoon 2 en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De update is nu te downloaden.

King’s Bounty II
Sinds 1990 heeft de King’s Bounty-serie invloed gehad op de evolutie van westerse RPG’s. Met dit vervolg is de serie terug met een frisse stijl en nieuwe benadering. In King’s Bounty II zijn de graphics realistischer, zijn de keuzes die je als speler maakt bepalender en is er een nieuw systeem voor personageontwikkeling. King’s Bounty II wordt in de winter van 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Super Smash Bros. Ultimate
Nieuws voor Super Smash Bros! De zelfde DLC-vechter komt uit ARMS! In juni wordt de vechter aangekondigd en aangebracht.

BRAVELY DEFAULT II
Vier nieuwe Helden van het Licht gaan op een groots en glorieus avontuur terwijl ze worden geleid door de elementaire kristallen. Met prachtige plaatsen om te bezoeken en nieuwe jobs om aan te nemen en te combineren is de Nintendo Switch dankzij BRAVELY DEFAULT II weer een epische RPG rijker. Download nu al de demo!

51 Worldwide Games
Speel klassieke spelletjes als Vier op een rij, Mankala, Racebaan, Schuifpuzzel en Poker. In totaal staan er 51 spelletjes voor je klaar in deze gebundelde release.  Vanaf 5 juni verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Ninjala
Ben jij de ultieme Ninja? Laat het zien in de gratis game Ninjala waarin tot wel acht spelers het tegen elkaar opnemen. Ninjala sluipt op 27 mei naar de Nintendo Switch.

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Betreed de Jedi Academy van Luke Skywalker om de Force te leren beheersen! Pas je Jedi aan en speel een rol in dit Star Wars-verhaal en vecht online met tot wel 16 spelers. Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Doe overigens je gordels maar vast om, want Star Wars Episode I: Racer volgt ook binnenkort.

Panzer Dragoon: Remake
Remake van de klassieke drakengame waarin spelers de Blue Dragon besturen door adembenemende landschappen, en met 360°-besturing en lock-on targeting tegen enorme wezens en dodelijke gevechtsschepen vechten. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Korte nieuwtjes
Trials of Mana verschijnt op 24 april voor de Nintendo Switch. In de later dit jaar te verschijnen ritmegame Fuser van de makers van Rock Band speel je als DJ. The Elder Scrolls: Blades  en Minecraft Dungeons verschijnen in het voorjaar van 2020, Warhammer 40,000: Mechanicus verschijnt in mei en Vigor in het najaar. De racegame Burnout Paradise Remastered is terug en laat haar sporen later dit jaar achter op de Nintendo Switch. Saints Row IV: Re-Elected verschijnt op 27 maart, The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III op 30 juni en last but not least klassieker MR. DRILLER DrillLand op 25 juni.

Pokémon Sword en Pokémon Shield
Met de nieuwe uitbreidingspas van Pokémon Sword en Pokémon Shield worden het weelderige Isle of Armor en de met sneeuw bedekte Crown Tundra aan Galar toegevoegd. Op het Isle of Armor kunnen Trainers een nieuwe dojo voor Pokémon-gevechten bezoeken om aan hun vaardigheden te werken. Het eerste deel van de uitbreidingspas van Pokémon Sword en Pokémon Shield, The Isle of Armor, wordt eind juni uitgebracht. In de toekomst volgt meer informatie over de Crown Tundra, het tweede deel van de uitbreidingspas van Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit?

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.