Toen deze game voorbij kwam in Nintendo’s Indie-World Presentatie werd mijn aandacht meteen compleet opgeslokt. Dé Indie-game bij uitstek om naar uit te kijken: The Last Campfire. Deze reis wíl je beleven! We nemen je mee in wat we tot nu toe weten van The Last Campfire.

Het begon al met de achtergrondmuziek, alleen al de intro: dit ken ik! En jawel, het was Lamb’s As Satellites Go By! Een fantastisch nummer, één ding is al meteen duidelijk: The Last Campfire gaat je ontroeren. Vrij vertaald hebben we het hier over het laatste kampvuur. Jij bent in een prachtige wildernis vol bijzondere personages, vreemde wezens en mysterieuze ruïnes op een reis om dat laatste kampvuur aan te wakkeren. Het beloofd een magisch en mysterieus verhaal verhaal te worden waar we maar wat graag induiken.

Ten eerste is The Last Campfire ontwikkeld door Hello Games, en ja hallo dit zijn de makers van No Man’s Sky! We hebben het hier wel over een “kleiner” intiemer en lieflijker game dan eerder genoemde No Man’s Sky. Je volgt hier een schattig blauw wezentje die zich in een vreemde, fantasierijke wereld bevindt. Ontmoet een verdwaald vlammetje, genaamd Ember die op zoek is naar antwoorden en een weg naar huis. Uiteraard verloopt de reis niet zonder gevaren, puzzels én enorme kikkers. Een verhaal over hoop vol mededogen en empathie.

Bekijk de fantastische eerste trailer hier terug:

Helaas zien we nog weinig terug over de gameplay, behalve meerdere puzzels en familie of vrienden van het schattige, blauwe wezentje welke weer tot leven lijken te worden gewekt. In ieder geval ziet iedere omgeving in de trailer er fascinerend uit en nodigt zeker uit tot spelen.

The Last Campfire, een game die absoluut op je wishlist moet komen, wordt in de zomer van 2020 uitgebracht op de Nintendo Switch, PlayStation 4, PC en Xbox One.

© 2020 Hello Games Ltd. THE LAST CAMPFIRE is a trade markor registered trade mark of Hello Games Limited. All rights reserved.