Beetje afleiding kunnen we op zijn tijd wel goed gebruiken. En door creatief bezig zijn bevorder je jouw hersenenontwikkeling. Kortom: het stimuleert en jij bent een middagje zoet. Omdat Animal Crossing: New Horizons onlangs is verschenen op de Nintendo Switch kwam ik deze leuke gerelateerde DIY tegen. Namelijk het maken van jouw eigen Gyroids uit de game. Hoe je dat moet doen, lees je hier!

Wat zijn Gyroids?

Gyroid zijn aparte meubelstukken die je kunt vinden in Animal Crossing. In sommige games is een Gyroid een NPC (not playable character), zoals in de 3DS-game New Leaf. De gemeubileerde gyroids kan je vinden in de grond zoals fossielen. Deze kom je alleen tegen wanneer het geregend of gesneeuwd heeft. Niet elke Gyroid lijkt hetzelfde. Ze hebben diverse lengtes, breedtes en kleuren. Tevens maken ze ook geluid op het tempo van de muziek. Ze zijn erg uniek.

Bron afbeelding: Nintendo Wiki Fandom

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je het volgende nodig (voor 1 Gyroid):

 • Zelfdrogende boetseerklei van 1 kg (wit)
 • Acrylverf (liefst geen glans om het oudheid naar voren te laten komen)
 • Verfkwasten
 • Tandstokers
 • Aluminiumfolie

Het aluminiumfolie gebruik je om jouw Gyroid op te plaatsen en te draaien zonder dat jij met jouw handen eraan hoeft te zitten. Heel handig als je net bezig bent met verven.

De stappen:
 1. Kies een Gyroid uit de Animal Crossing-serie die je graag na wilt maken. Elke Gyroid heeft een andere lengte, breedte en kleur.
 2. Boetseer de romp van jouw Gyroid. Neem de tijd. Haal alle gaten en scheuren eruit door ze effen te maken. Houd wat klei achter de hand voor o.a. zijn armen.
 3. Gebruik de achterkant van een verfkwast en maak gaten in de klei voor ogen en mond op de juiste hoogte.
 4. Gebruik tandstokers en plaats deze op de gewenste hoogte aan de zijkant van de Gyroid. Dit worden zijn armen.
 5. Boetseer zijn armen en plaats deze op iedere tandenstoker. Gebruik vervolgens een tandenstoker en bindt voorzichtig zijn arm aan het lichaam vast, zodat ie wat stabieler is.
 6. Boetseer een sliert van juiste dikte die om zijn middel gaat. Ook hier bind je deze aan zijn lichaam vast.
 7. Nu gaan we zijn hoofd maken. Boetseer zijn hoofd/hoed op gewenste vorm. Gebruik een tandstoker om zijn antenne te maken en bedek deze met klei. Rol een balletje van klei en plaats dit op de top. Plaats dit onderdeel op zijn hoofd en maak dit opnieuw vast met een tandstoker.

Bekijk hoe lang het klei nodig heeft om te drogen, want dit verschilt per merk.

Zodra jouw Gyroid droog is, kan je deze gaan beschilderen met acrylverf. Gebruik diverse verfkwasten om meer diepte te geven.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.