Man wat zijn de games uit de Anno reeks toch altijd enorm en Anno 1800 wijkt daar niet van af. In tegendeel, met de Season Pass van vorig jaar werden er al 3 DLC’s toegevoegd en nu komt daar een tweede seizoen bij met nog eens drie nieuwe DLC’s.

In de nieuwe Season 2 Pass gaan we drie nieuwe campagnes tegemoet die nog veel meer content toe zullen voegen met allereerst op 24 maart de eerste DLC genaamd Seat of Power.  In deze DLC mag je jouw macht laten zien met een prestigieus modulair paleis en krijg je overheidsafdelingen onder jouw controle zodat je de economie kunt stimuleren. Klinkt allemaal heel zakelijke en ik weet niet of het voor mij nu zo veel toe zal voegen, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommigen wel een extra laag toe zal voegen.

Daarnaast zullen er nog twee DLC’s volgen waarvan de datum nog niet bekend is, maar als het in de trend van vorig jaar is zullen we deze in de zomer en winter kunnen verwachten. Bright Harvest geeft spelers de mogelijkheid om gemechaniseerde landbouw te ontwikkelen en op deze manier boerderijen efficiënter te laten functioneren. Land of Lions zal met de speler naar het zuidelijke continent afreizen zodat je samen met een omstreden keizer de woestijn nieuw leven in kunt blazen met een nieuw bewateringssysteem. Deze uitbreiding vindt plaats op een nieuw continent met nieuwe gebouwen en nieuwe bewoners. Alle DLC’s hebben hun eigen decoratie die je stad nog meer uitstraling zullen geven.

De game krijgt ook nog een grote gratis update voor alle spelers bij de release van Seat of Power, namelijk de mogelijkheid om het spelniveau van het invloedsysteem aan te passen, zodat je jouw spel-ervaring kunt beïnvloeden. Dit geldt niet alleen voor nieuwe, maar ook voor bestaande savegames. Ook heeft Ubisoft aangekondigd dat ze de mijlpaal van 1 miljoen spelers willen vieren met een uniek ornament (jawel). Ook krijg je met de aanschaf van de Season 2 Pass toegang tot exclusieve ornamenten die beschikbaar zullen zijn vanaf de lanceren van Seat of Power.

Tijd om mijn savegames maar weer wat op te poetsen zodat ik weer aan de bak kan in Anno 1800. Ik kijk er wel naar uit, maar ik kan me voorstellen dat mensen er ergens een beetje van balen dat ze weer opnieuw een Season Pass moeten kopen. Maar ach, inmiddels zijn we wel gewend dat we best wat geld uit moeten geven aan games toch? En zolang de games goed zijn, is dat het ook wel waard. De Season 2 Pass koop je in de UbiStore en geeft je vanaf 24 maart de eerste DLC in dit tweede seizoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.