Mama-poes is verdwenen en als eenzaam hoopje kitten moet je nu alleen op straat zien te overleven. Zie deze game maar eens zonder tranen te doorstaan. Binnenkort is dit hartverscheurende verhaal te spelen op de Nintendo Switch. A Street Cat’s Tale heeft overigens ook MWU Korea Award voor beste Indie Game 2019 gewonnen, dus het proberen zeker waard.

Een verhaal over een straatkatje… het is aan jouw om dit arme, hopeloze, verdwaalde kitten te helpen overleven tot het oud genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Mama- poes is uit beeld verdwenen en zonder hulp red dit kleintje het niet op de wereld. Ieders poezen-moeders hart huilt nu en wil dit arme kleintje wezentje nu natuurlijk in haar armen sluiten. Mijn gedachten schreeuwen nu ‘Kom maar bij mij wonen!’. Stop Linn! We hebben het hier over een game! Één ding is al duidelijk: er wordt keihard ingespeeld op de gevoelige snaren van poezenliefhebbers.

In dit simulatie-spel dien je de hongerige kitten te voorzien van eten, doorzoek het stadje op zoek naar voedsel. Probeer de kitten 10 in-game dagen in leven te houden om je missie te voltooien. Daarbij is het handig om vrienden te maken; de hele stad is gevuld met mensen met ieder een ander humeur. Zo zullen sommige van hun overtuigd zijn van het feit dat ze je móéten helpen verzorgen. Echter zijn ook zij menselijke wezen met angsten en problemen, dus wellicht kun je ook iets voor ze terug doen? De toekomst van het arme, kleine kitten ligt in jouw handen. Dankzij alle mogelijkheden zijn er diverse eindes mogelijk, afhankelijk van hoe jouw voortgang er uit zag en hoe je dat kleine kittentje hebt opgevoed.

Bekijk onderstaand nog even de trailer. Pas wel op: je smelt weg! Zet tevens je geluid aan, want dat vinden de katten in je huis vast fantastisch (of niet)!

A Street Cat’s Tale verschijnt op 12 maart 2020 voor de Nintendo Switch. Kun je niet wachten? Koop hem dan voor een zeer schappelijk prijsje voor de PC (via Steam). Red dat arme, kleine poesje!

2020 Feemodev All Right Reserved. Published by CFK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.