In oktober 2018 werd de spin-off-game Thronebreaker: The Witcher Tales uitgebracht voor PC. Het duurde niet lang voordat de standalone singleplayergame naar consoles kwam en is uiteindelijk ook uitbracht voor PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel CD Projekt RED destijds aangegeven had geen plannen te hebben voor een mobiele variant of een Nintendo Switch-port, lijkt het laatstgenoemde er nu toch van gekomen te zijn. Thronebreaker: The Witcher Tales is namelijk nu verkrijgbaar op de hybride handheld/console van Nintendo.

Thronebreaker: The Witcher Tales is een singleplayer role-playing-game, dat zich afspeelt in de wereld van The Witcher. De game draait om Meve, een oorlogsveteraan en koningin van twee Northerm Realms – Lyria en Rivia. Aangezien er een Nilfgaardian invasie dreigt, is Meve gedwongen om weer op oorlogspad te gaan en gaat ze een duistere reis van verwoesting en wraak tegemoet. Meve komt voor meerdere keuzes te staan en het is aan de speler om de knoop door te hakken. Uiteraard niet zonder consequenties. Elke keuze die je maakt heeft invloed op het verloop van het spel en de uiteindelijke uitkomst. Zo zijn er wel 20 verschillende eindstaten. Meve zal daarnaast niet helemaal alleen zijn. Tijdens haar reis komt ze vele multidimensionale personages tegen, waarvan een aantal haar zullen vergezellen tijdens haar reis. Echter, sommigen zul je tegenkomen op het slagveld…

De game combineert verhaalgedreven verkenning met unieke puzzels en kaartspelmechanieken. Het kaartspel Gwent speelt namelijk een grote rol in de game en is als het ware geïmplementeerd als vechtmechaniek. De gevechten die je aangaat in de wereld van Thronebreaker worden namelijk gespeeld door middel van een variatie op het tactische kaartspel. Dit varieert van simpele recht-toe-aan gevechten, tot uitdagende puzzels.

Thronebreaker: The Witcher Tales is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, via de eShop en zal een aantal digitale goodies bevatten. Zo krijg je toegang tot de officiële soundtrack, concept art van de game en een uitgebreide digitale kaart.

Meer weten over de wereld van The Witcher? Lees dan hier onze uitgebreide introductie voor nieuwe fans.

Zie hier de lanceertrailer van Thronebreaker: The Witcher Tales op de Nintendo Switch:

© CD PROJEKT RED

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.