Als je het hebt over een relatie op afstand dan moet je misschien wel denken aan Daniëlle en haar Jack. Zij woont in Groningen en hij woont in Londen! Logisch dat je elkaar niet heel vaak ziet, samen spelen ze online FFXIV.

Maak kennis met Daniëlle, 33 jaar uit Groningen. Overdag is ze apothekersassistente en in de avond gamer. Naast gamer is ze een verzamelaar van anime figures. Haar vriend is Jack. Hij is 34 jaar en komt uit Londen. Hij heeft de afgelopen jaren voor zijn moeder en zus moeten zorgen, na het overlijden van zijn vader. Ook hij is een verzamelaar, maar dan van comics en Star Trek modellen. Helaas wonen ze nog niet samen, maar daar wordt op dit moment aan gewerkt. Als de Brexit tenminste meewerkt. We zien elkaar meestal om de 2-3 maanden.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
We hebben elkaar ontmoet in FFXIV. Ik werd lid van zijn free company en we raakten aan de praat in voice chat.

Wat deed de vonk overslaan?
Hij was erg complimenteus en zijn humor vond ik geweldig. Langzaamaan begon ik steeds meer geïnteresseerd te raken en probeerde ik uit te vogelen of hij single was. Dat bleek zo te zijn en na wat pushen van vrienden, besloot ik na 2 maand op het vliegtuig te stappen en te kijken of het irl (in real life) ook zo gezellig zou zijn.

Hoe is de eerste ontmoeting tot stand gekomen? En hoe is deze in grote lijnen verder gegaan tot op de dag van vandaag?
De eerste date was vreselijk. Hij had zijn vriend meegenomen en ik was zo verlegen dat ik bijna geen woord durfde te zeggen. Nadat we beiden weer thuis waren, dachten we dat het niks zou worden. Desondanks bleven we elke dag bellen en nu zijn we bijna 2 jaar verder en gaan de dates gelukkig een stuk beter. We wachten nog even op het einde van de maand ivm Brexit, maar voor deze zomer willen we samenwonen.

Hoe gaat het dan verder als de Brexit gunstig of juist ongunstig uitvalt?
De Brexit is vooral een dingetje als het op 31 januari doorgaat. Waarschijnlijk wordt hij dan als niet EU burger behandeld en moet dan inburgeren. Ligt er ook een beetje aan hoe streng en hoe snel Nederland hierin mee gaat. Wordt de Brexit uitgesteld dan proberen we te regelen dat hij hier voor de nieuwe datum kan wonen. Dan zou Nederland soepeler zijn en hoeft hij niet in te burgeren.

Waar zouden jullie gaan samenwonen?
Hij komt hier in ons mooie Groningen wonen.

Spelen jullie nu nog games samen?
We spelen nog steeds FFXIV samen, maar sinds kort zijn we ook bezig met Star Trek Online en Diablo 3.

Wat zou je graag voor Valentijn willen hebben?
Voor Valentijn zouden we graag eens een echte typische Valentijnsdag willen. Romantisch diner, rozenblaadjes… Net als op tv! Lekker cliché! We hebben helaas nog maar weinig tijd voor dates gehad, omdat hij vaak niet te lang bij zijn familie weg kan.

Foto: privébezit

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.