De nieuwste game van DONTNOD Entertainment, de makers van Life Is Strange en Vampyr is wederom een episodische game waarin het verzamelen van herinneringen en het manipuleren hiervan essentieel zijn. In Tell Me Why krijg je in drie delen krijg je een uiterst interessant verhaal voorgeschoteld en de eerste indrukken zijn al zeer positief. We vertellen je alles wat we er tot nu toe over weten in deze preview.

Wanneer je Life Is Strange plat hebt gespeeld zul je je zeer zeker vermaken met deze game. De nadruk ligt wederom op een zeer krachtig verhaal. In de intieme thriller Tell Me Why kruip je in de huid van Tyler en Alison, een tweeling die samen opgroeide in het kleine fictieve dorpje Delos Crossing, in het prachtige Alaska. Centraal in de game staan de hechte band tussen de beide personages en het herbeleven van bepaalde herinneringen uit hun geliefde, maar tevens ontroerde kindertijd. Geloof jij die herinneringen of is het allemaal maar pure schijn?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alvast hier de aankondigingstrailer:

Wat we in ieder geval kunnen verwachten zijn levensechte personages, volwassen thema’s en pakkende keuzes. Extra interessant is het feit dat hoofdpersoon Tyler een transgender personage is. DONTNOD heeft aangegeven dat het de eerste keer is dat een transgender een hoofdrol krijgt in een game van formaat. De ontwikkelaar werkte dan ook samen met GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation). Deze Amerikaanse non-profit organisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo’s, bi’s en transgenders in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden (bron: Wikipedia).

Zoals gezegd zul je in Tell Me Why in de huid kruipen van de tweeling. Ook al zijn ze tegelijkertijd geboren, ze hebben ieder voor zich afzonderlijke visies en herinneringen aan hetgeen is gebeurd.  Jij als speler zult de beslissingen voor beiden moeten nemen en hierdoor zal de game beïnvloedt worden. In ieder geval ligt de toekomst van Tyler en Alyson in jouw handen.

Of de ontwikkelaar er dit keer weer in slaagt om je tot je ziel te raken valt nog af te wachten. Getuige de reputatie die ze al hebben opgebouwd met Remember Me, Life Is Strange en Vampyr. In ieder geval kun je je het volgende alvast afvragen: zijn onze herinneringen meer dan een kwestie van perspectief?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.