We hebben er weer één: een waar grafisch Indie- pareltje! Geïnspireerd door de natuur en Ethiopische mythologie: een poëtisch en betekenisvol puzzelavontuur genaamd EQQO. Een verhaal over een blind jongetje én een ei. We zijn reuze benieuwd!

Oorspronkelijk is EQQO gecreëerd als een Virtual Reality versie door Indie Parellel Studio (opgericht door voormalig medewerkers van Ubisoft, DontNod Entertainment – jeweetwel van Life Is Strange – en Quantic Dream), dit verklaart ook de 360- graden gameplay. De prachtige muziek is verzocht door het Philharmonisch Orkest uit Praag. Alleen dit zorgt er al voor dat je de game wilt spelen.

Bekijk de al aangrijpende trailer hier:

In de trailer zie en hoor je de weefster Seada en ze vertelt grote en kleine verhalen over haar volk. Waaronder die van een kind die hun vallei heeft gered, het verhaal van haar kind, EQQO. Het leven heeft hem veel dingen gegeven, behalve zijn zicht. Zijn gehoor daarentegen was als de beste en daarmee kon hij naar de prachtigste, maar ook duistere verhalen van zijn moeder luisteren. Op een dag ging hij buiten spelen, maar kwam nooit meer terug…

EQQO gaat je hart zeker weten raken met zijn speelse en emotionele reis. Wat kun je verwachten? Zoals al eerder gezegd is de game geïnspireerd door oude Ethiopische legenden, een avontuur en een liefdeslief voor de natuur. Het is een onwaarschijnlijk verhaal van twee vreemde wezens: een kind dat niet kan zien en een ei, beiden enorm kwetsbaar. Dit ei kent bijzondere krachten en daarmee doorkruis je heilige landen en ga je mysterieuze kamers in. Ontwaak de tempels, verijdel oude vallen en stoot duistere krachten af, want kwaadwillenden mogen het ei niet in bezit krijgen.

EQQO is nu verkrijgbaar in de Nintendo e-Shop (directe link hier), een eventuele release voor op de PC zit in de lijn der verwachtingen.

© Nakana.io

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.