Nee, helaas nog geen Half-Life 3 aankondiging, maar er is wel een VR-game op komst, die zich afspeelt in de wereld van Half-Life. In maart wordt namelijk de VR-game Half-Life: Alyx uitgebracht en tot die tijd zijn alle Half-Life-games gratis te spelen op Steam.

De games zullen niet permanent gratis te spelen zijn; enkel tot de release van Half-Life: Alyx. Op deze manier kunnen spelers, die nog niet bekend zijn met de franchise, kennismaken met het verhaal tot nu toe en alvast warmlopen voor de nieuwe VR-game. De games die nu gratis speelbaar zijn via Steam, zijn: Half-Life, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1 en Episode 2. De uitbreidingen op de eerste game, Opposing Force en Blue Shift, zullen ook tijdelijk gratis zijn. Daarnaast heeft Valve ook de multiplayergame Team Fortress beschikbaar gesteld als gratis te spelen game.

Daar waar je in de oude Half-Life-games Gordon Freeman speelt, is de hoofdrolspeler in Half-Life: Alyx Alex Vance. Het verhaal van de VR-game speelt zich af vóór de gebeurtenissen van Half-Life 2 en de game zal een hoop personages, verwijzingen en andere verhaalelementen bevatten uit de oudere games.

In een Ask Me Anything-draadje op Reddit geeft Valve aan dat de ontwikkeling van Half-Life: Alyx zo goed als afgerond is en dat de release van de game niet uitgesteld gaat worden. Het team achter Half-Life: Alyx geeft daarnaast ook aan dat, op de absolute laatste scene, de game helemaal klaar is. Zowel medewerkers van Valve, als andere playtesters, hebben de gehele game al meerdere malen doorgespeeld. Op dit moment is het team vooral bezig met het polijsten van de game en het repareren van bugs. Alles zou op rolletjes lopen en qua voortgang precies zo lopen als ze hebben gehoopt.

Een precieze releasedatum van Half-Life: Alyx is nog niet bekend, behalve dat het ergens in maart uit zal komen. De game is ervoor gemaakt om op de Valve Index VR-bril te spelen, maar zal ook compatibel zijn met de HTC Vive en Oculus Rift.

Zie hier de aankondigingstrailer van de game:

© VALVE/REDDIT/STEAM

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.