In eerste instantie wilde ik in de titel schrijven dat dit leuke koppel elkaar heeft leren kennen via hyves, maar dat platform is al jaren uit de lucht en ik gok dat vele niet meer weten wat dit precies is geweest. Nou korte versie, hyves was een soort Facebook maar dan voor de Nederlanders en Belgen. Het was heel populair, alleen heeft het niet van Facebook kunnen winnen en is het uiteindelijk gestopt.

Genoeg hierover, laten we kennis maken met Nicole en haar lief René! Nicole is 29, komt eigenlijk uit Utrecht maar woont inmiddels alweer twee jaar samen met René in Gelderland. In hun huisje zijn her en der wat Batman statues en consoles te bewonderen en een hint naar The Witcher. Ze hebben geen kinderen samen maar wel hebben twee katten. Zusjes, genaamd Triss en Tauriel. Nicole werkt als Contentmarketeer bij een mannenmodemerk en speelt graag Dungeons and Dragons (D&D) en doet aan cosplay. Het maken van pruiken, patronen en kleding naaien voor hun cosplay doen ze bijna allemaal zelf. Momenteel wordt eraan gewerkt om de chainmail voor René in elkaar zetten. René is 30 jaar en is werkzaam bij een klantenservice en je kan hem en haar vinden onder de cosplay naam: JFHcosplay!

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Wij hebben elkaar leren kennen via Hyves. René maakte een horror-fan-film en ik zag deze foto’s en werd enthousiast over het project. Zo raakten we aan de praat. We wisten toen eigenlijk niet van elkaar dat we fan waren van comics en games. Ik had ervoor een partner die dat maar raar vond, dus hield het voor mezelf.

Wat deed de vonk overslaan?
Het moment waarop we wisten dat we écht niet meer uit elkaar zouden gaan was toen Batman Arkham Asylum uitkwam en we de reclame hiervoor langs zagen komen. We werden beiden super enthousiast. René was verbaasd over mijn reactie, ik was verbaasd over zijn reactie en zo raakten we aan de praat over onze liefde voor de Batman Universe.

Hoe is de eerste ontmoeting tot stand gekomen? En hoe is deze in grote lijnen verder gegaan tot op de dag van vandaag?
De eerste date was vreselijk ongemakkelijk. Niet omdat we niet met elkaar op konden schieten hoor, maar we gingen naar Friday the 13th in de bioscoop. Toen we net wilden gaan zitten, bleken een aantal van zijn vrienden slechts een paar rijen achter ons te zitten. Eigenlijk een perfect begin van een nieuwe relatie, weet je direct waar je aan toe bent! Al zijn vrienden gamen veel op Xbox met ‘TP’ aan het begin van de naam. Een overblijfsel van een bijnaam van de vriendengroep. Toen ik een ‘TP’ gamertag mocht maken wist ik dat het goed zat. Overigens gebruik ik die gamertag nu niet meer, maar het is het idee dat telt.

Spelen jullie nu nog games samen?
Het laatste spel wat we samen speelden was Gears 5. Ik was Jack de robot en dat was voor mij perfect! Hij speelt vooral veel. Ik kijk mee of help met aanwijzingen. Wij speelden altijd veel Batman Arkham games samen, tegenwoordig is het the Witcher of Sea of Thieves. Samen proberen we nog wel eens een potje overcooked, al stelt dat spel de relatie nogal op de proef. Laatst speelde ik The Untitled Goose game en mocht hij mij een keer aanwijzingen geven.

Hebben jullie nog een bepaalde game op jullie wishlist staan?
Wij kijken enorm uit naar een nieuwe Elder Scrolls en Cyberpunk.

Wat zou je graag voor Valentijn willen hebben?
Dice of een nieuwe high-end controller. Daar zijn we beiden altijd erg blij mee. Maar met Valentijn spelen we waarschijnlijk Gears 5 met een glas champagne.

Foto’s: Yoreljenkins

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.