Pretparken wie houdt er niet van? Bij Female-Gamers zijn wij er gek op en niet alleen fysieke pretparken, maar ook de spellen Rollercoaster Tycoon staan hoog op onze favorieten lijst. Als de winter straks voorbij is (hij moet nog beginnen, ik wacht nog steeds op sneeuw) is het heerlijk om weer pretparken te bezoeken.  Ik verwacht een hele mooie zomer dus tijd om alvast plannen te maken!

Iedereen heeft wel een eigen favoriete pretpark, in Nederland is mijn favoriet toch wel de Efteling, blijft een park voor alle leeftijden. De Efteling is het grootste park van Nederland en erg mooi, mede door de natuur door het park heen. Het sprookjesbos, de attracties, de laven en vooral de sfeer. De Efteling blijft ook ontwikkelen en vernieuwen, maar houdt zijn nostalgische kracht waardoor je later je eigen kinderen mee wil nemen om dezelfde magie te beleven.  De openingstijden van de Efteling zijn voor sommige misschien te kort, dan kan je altijd een bezoekje brengen aan een Efteling hotel in de buurt. In het buitenland zijn ook veel pretparken te vinden, ik ben een aantal keren naar Disney land Parijs geweest en lang geleden naar Movieworld in Duitsland, maar er zijn nog een aantal parken die ik graag zou willen bezoeken. Nu is een pretpark altijd een leuk uitje, maar welk pretpark het leukste is hangt ook heel erg af van met wie je gaat. Met je partner, kinderen, familie of bedrijfsuitje.

Het leuke van een pretpark bezoeken is dat het echt een dagje uit is, voor de meeste pretparken kun je een kijkje nemen op de website van pretparken.nl. Je bent in een andere wereld en kunt je makkelijk een dag vermaken, de meeste parken hebben zelfs overnachting mogelijkheden, zodat je er een weekend weg van kan maken. Je kunt je in een andere wereld wanen met sprookjesfiguren of figuren van tekenfilms en je kunt je adrenaline fix vinden in de vele achtbanen. Ben je niet zo’n thrill seeker dan zijn er gelukkig ook veel attracties die rustiger zijn en meer om de omgeving draaien.

De meeste pretparken hebben thema dagen of avonden en acties wanneer het goedkoper is. Het is lastig om die allemaal in de gaten te houden en daarvoor is er een handige website pretparken.nl hier kun je rustig kijken wat pretparken te bieden hebben en zo beslissen of het wat voor jou is en of er misschien een park in de buurt van je vakantie adres is.  Wat de openingstijden zijn en erg belangrijk wanneer het er druk is. Zo ben ik er achter gekomen dat er ook een pretpark Toverland is die grotendeels overdekt is. Dan hoeven we dus niet eens te wachten tot het weer mooier weer wordt. Zou je minder te besteden hebben dan betekent het niet dat een bezoek naar een pretpark uitgesloten is, er zijn namelijk ook parken die een stuk goedkoper zijn, zoals Drouwenerzand.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.