Veel games zijn inmiddels al voorzien van een zogenaamde Battle Pass, waarmee spelers toegang krijgen tot meer content en naar beloningen toe kunnen werken. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege moet er ook aan geloven en heeft sinds 15 januari ook een Battle Pass. Daarnaast keert ook hét Tom Clancy’s Rainbow Six Siege-event van het jaar terug: de Road to Six Invitational.

Samen met de terugkomst van dit game-evenement, is de eerste volledige Battle Pass geïntroduceerd in de game. Er is daarnaast ook een geheel nieuwe map beschikbaar gesteld, genaamd Stadium. Deze map is speciaal ontwikkeld voor het evenement. In Road to Six Invitational gaan spelers namelijk de strijd aan met elkaar, om te laten zien wie de beste is op deze splinternieuwe map. De kogelwerende ramen zijn ook een nieuwe toevoeging op deze map en creëren nieuwe situaties waarin spelers elkaar kunnen zien, zonder de confrontatie met elkaar aan te kunnen gaan. Het evenement vindt elk weekend plaats (donderdag tot en met zondag) vanaf 15 januari tot en met 16 februari.

De competities worden gespeeld in de zogenaamde bommodus, in de speelmodus Pick & Ban. Drie rondes worden er aan beide kanten gespeeld, met een rondetijd van drie minuten. Alle Operators zullen beschikbaar zijn voor alle spelers. Dat geldt ook voor Operators die nog niet vrijgespeeld zijn door bepaalde spelers. Zes van de Operators dragen automatisch hun Road To Six Invitational-outfits: Blitz, Caveira, Hibana, Mozziie, Sledge en Thermite.

Gedurende het gehele game-evenement is de Battle Pass beschikbaar, met een gratis en Premium track. Beide tiers bevatten 35 tiers, met wel 48 beloningen die behaald kunnen worden door spelers, inclusief de exclusieve items die beschikbaar zijn in de Road to Six Invitational-gamemodus. Toegang tot de Premium track zal 1200 R6 Credits kosten en de Premiumbundel, die zowel de Premium track als de eerste 12 tiers ontgrendelt, is verkrijgbaar voor 2400 R6 Credits. Elke tier kan ontgrendeld worden door simpelweg de game te spelen, maar ook met 180 R6 Credits.

30% van de omzet van de Battle Pass draagt daarnaast bij aan de prijzenpot van de Six Invitational 2020, tot een maximum van $3.000.000,-. Overstijgt de prijzenpot dit aantal, dan zal het overschot worden verdeeld over andere officiële Rainbow Six e-sporttoernooien.

Ubisoft geeft aan dat de Six Invitational 2020 meer dan alleen een toernooi is. Het is een jaarlijkse bijeenkomst van alle fans, om gezamenlijk hun liefde voor Tom Clancy’s Rainbow Six Siege te vieren. Er zullen exclusieve panels met de ontwikkelaars van de game worden gehouden, maar ook fan-artiesten, cosplayers en content creators zullen de nodige aandacht krijgen.

 Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Meer informatie over het game-evenement is te vinden op de Rainbow Six website.
Bekijk hier de trailer voor Road to Six Invitational:

© UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.