Wanneer je mijn artikelen vaker hebt gelezen moge het duidelijk zijn dat ik een groot liefhebber van Studio Ghibli en aanverwanten ben. Ni No Kuni valt uiteraard ook in dat straatje. Wanneer je de games al helemaal grijs gespeeld hebt dan hebben we meer dan goed nieuws voor je. 16 januari verschijnt de Ni No Kuni- film op Netflix! Kijken!!!

De RPG Ni No Kuni kent inmiddels al een uitgebreide verhaallijn die startte in 2010 en via diverse console-wegen nu is aanbeland bij de Playstation 4 en Nintendo Switch.

Een kort overzicht:
Het begon allemaal (in Japan uiteraard) op de Nintendo DS met Ni No Kuni: Dominion of the Dark Djinn in 2010 (Japan only) gelijktijdig gevolgd door de mobiele game Ni No Kuni: Hotroit Stories. De Westerse landen moesten wachten tot eind 2011 toen Namco Bandai Ni No Kuni: Wrath of the White Witch naar de Playstation 3 bracht. In 2012 verscheen enkel in Japan nog het mobiele Ni No Kuni: Daibouken Monsters om vervolgens in 2018 weer de Westerse wereld te voorzien van meer moois op de PC en PS4 in de vorm van Ni No Kuni II: Revant Kingdom. Vorig jaar (2019) zag een remaster van deel I (Wrath of the White Witch) nog het licht voor de PC en PS4 en konden we ook aan de slag op de Nintendo Switch. Volgen jullie het nog?

Genoeg materiaal op de plank om een film van de schitterende tekenstijl uit Ni No Kuni te maken, toch? Wanneer je de games hebt gespeeld zorgt de film voor een vlaag van herkenning, wanneer je echter andersom redeneert zullen kijkers smachten naar de game. De Netflix-film is tot stand gekomen middels een samenwerking van Level 5, Warner Bros en Studio Ghibli. Yoshiyuki Momose is regisseur en werkte eerder al aan de klassieker Spirited Away, maar kent Ni No Kuni als de beste aangezien hij ook aan beide games werkte.

In augustus 2019 kwam de film al uit in Japan. Vanaf 16 januari kan de Westerse wereld genieten van de animatiefilm op Netflix, voorzien van Engels ingesproken stemmen. Wat kun je verwachten? In een wereld vol heerlijke animatie volg je hoofdpersoon Yuu en haar dierbare vrienden Haru en Kotona. In een magisch avontuur wordt hun vriendschap op de proef gesteld in de wereld van Ni No Kuni.

Bekijk hier de Japanse trailer:

Toch liever met Nederlandse ondertiteling bekijken? Dat is hier mogelijk.

Een melding krijgen wanneer de film te zien is op Netflix? Wij begrijpen natuurlijk ook wel dat door het hectische leven iedereen wel eens iets vergeet. Klik dan hier om een reminder in te stellen.

Ga jij de film op Netflix bekijken?

© Netflix
© Warner Bros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.