Op dag 19 van de 30 Days Pokémon challenge gaan we het hebben over favoriete Pokémon types. Fire, Water, Electric, Ground en Poison zijn een van de vele types die de Pokémon onderscheid. Maar wat is mijn en jou favoriete Pokémon-type?

Elke Pokémon heeft minimaal 1 tot een maximaal 2 types. Een type (of een soort) is waar de Pokémon onder valt. Een goede voorbeeld is Pikachu. Deze muis Pokémon is een elektrische soort: Electric-type. Charmander is een vuursoort Pokémon en Eevee een Normal. Vaak hebben basic Pokémon (zoals Charmander) maar 1 type. Zodra ze gaan evolueren kan er een tweede type aan gekoppeld worden. Dus zodra Charmander naar zijn eind evolutie evolueert naar Charizard, dan is hij zowel vuur- als vlieg soort: Fire- en Fly-type. 

Elke type heeft zijn voor- en nadelen. Vuur kan niet tegen water, maar is wel sterk tegen grassoorten. In totaal zijn er 18 verschillende types. En vandaag ga ik het hebben over mijn favoriete types. 

Overzicht Pokémon-types – Bron afbeelding: Twinfinite.net

Ik heb meerdere favorieten, al zeg ik het zelf. Maar als ik echt zou moeten kiezen dan kies ik voor Steel-type. Deze type is sinds de tweede generatie geïntroduceerd. Steel Pokémon zijn ijzersterk en kunnen wel tegen een stootje. Hun grootste zwakheid is grond- en vuuraanvallen. 

Na Steel had ik hoogstwaarschijnlijk Ghost gezegd. Spook Pokémon zweven grotendeels over de grond, waardoor grondaanvallen geen effect op hen hebben.

Wat is jouw favoriete Pokémon-type?

 

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.