Dag 9 van de 30 Days challenge. Eevee is jarenlang een van de populaire Pokémon. Schattig en veelzijdig, omdat Eevee 8 evoluties heeft. Daarom de vraag van vandaag: Wat is jouw favoriete Eevee-evolutie?

Vaporeon, Espeon, Leafeon. Drie van de 8 Eevee-evoluties. Helaas is er geen nieuwe evolutie toegevoegd aan de recente game Pokémon Sword en Pokémon Shield. Wat ik helaas wel jammer vind, want ik had stiekem gehoopt dat er een nieuwe Eevee-evolutie erbij zat. Hoe zou een Ghost- of een Rock-type evolutie eruit zien en dat natuurlijk op ‘eon’ moet eindigen. Enige suggesties?

Ondanks dat er nog niet van alle types een Eevee-evolutie is, heb ik natuurlijk wel een favoriet. In een van mijn eerdere challengen heb ik verteld dat Espeon mijn favoriete Pokémon is, maar of dit mijn favoriete Eevee-evolutie is? Nee. Er zijn veel leukere evoluties.

Mijn top 3 Eevee-evoluties:

3. Flareon: een Fire-type evolutie. Haar lichaamstemperatuur ligt tussen de 2300 en 2700 graden celcius. Wanneer ze een vuuraanval lost, kan deze oplopen tot wel 5500 graden celsius. Dus bereid je goed voor!
2. Glaceon: een Ice-type evolutie. Naast dat ze heel gracieus eruit ziet, vind ik haar omschrijving ook heel mooi. Ze kan haar eigen lichaamstemperatuur regelen tot wel -60 graden. Hierdoor kan ze het vocht in haar omgeving bevriezen en tot fijne, glinsterende poeder.
1. Umbreon: een Dark-type evolutie. Een volledig zwarte Pokémon met hier en daar gele cirkels op haar lichaam die in nacht oplichten wanneer het volle maan is. Prachtig. 

Wat is jouw favoriete Eevee-evolutie?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.