Een element dat de spellen voornamelijk gemeen hebben zijn Gym Leaders. Belangrijke leiders die je moet verslaan om verder te kunnen. Vandaag op dag 10 de vraag: Wie is jouw favoriete Gym Leader?

Pokémon Red & Blue, Pearl & Diamond, Sun & Moon, Sword & Shield. Allemaal hebben ze Gym Leaders. Belangrijke leiders die je moet verslaan om verder te kunnen. En elk Gym Leader heeft zijn eigen specialiteit. Zo kennen we Misty uit de Pokémon-serie dat zij een Water-type Leader is en Brock Rock-type.

Oké. Even een optelsom. We zijn inmiddels bij generatie 8 beland en elk game bevat 8 Gym Leaders. Dus je zou zeggen 8 x 8 = 64 Leaders. Maar niets is minder waar. In Pokémon Black 2 & White 2 hebben grotendeels andere Gym Leaders dan de eerste Black & White-versie. En hetzelfde geldt ook voor Pokémon Sword. Hierin komen twee Gym Leaders niet voor in Pokémon Shield. En andersom. Dus ik denk dat er ongeveer 70 Gym Leaders zijn. En nu de vraag aan mij: Wie is jouw favoriete Gym Leader?

Bron: Twitter.com/Serebii.net

Mijn favoriete is toch wel altijd Flannery, een Gym Leader uit Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald en de remake Omega Ruby en Omega Sapphire. Zij is een Fire-type leider en ontzettend stoer. En ze draagt een van mijn favoriete Pokémon bij: Torkoal.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.