Dag 6 van de Pokémon Challenge. Vandaag behandel ik de vraag: Als je elke Pokémon maar kan zijn, welke zou je dan zijn? Lastige vraag al zeg ik het zelf, want weet je hoeveel Pokémon er al zijn na Pokémon Sword en Shield? Gokje wagen?

Na Pokémon Sword en Shield zitten we inmiddels op 890 Pokémon en dan tel ik de speciale Alola en Galarian vormen niet eens mee. Maar wat zou handig zijn? Een Pokémon zijn die kan vliegen zou ideaal zijn. Niet meer in de file staan elke morgen en middag vanuit werk. Even een dagje op en neer vliegen als ik een stedentrip wil doen in Nederland of Europa. Of een Pokémon zijn die een vuur-move kan gebruiken of leren. Zij hebben het altijd warm en als je een vuurtje nodig hebt om bijvoorbeeld eten op te warmen. Hoe handig zou dat zijn?

Ook zal ik niet snel voor een zware Pokémon kiezen. Je loopt dan niet zo snel en overal het algemeen zijn deze Pokémon ook vrij groot. Waardoor je ook niet alle ruimtes in huizen of gebouwen kan betreden, dus dat beperkt ook weer. Maar te klein zijn wil ik ook niet. Je moet ergens wel bij kunnen zonder eerst een trappetje op te lopen om naar bed te kunnen gaan. Minimaal moet ik een Pokémon zijn van 1 meter tot max. 2 meter hoog. Tenzij ik hoog kan springen of zweven, want dan vind ik het niet erg om kleiner te zijn dan 1 meter. 

Dus…wat blijft er dan nog over? Ik kan aardig wat afstrepen. Grote, zware en kleine Pokémon vallen af. Ik ben geen Rock, Ground-type want die over het algemeen zwaar. Vliegen is handig, maar niet noodzakelijk zolang ik maar handen heb om ergens naar toe te grijpen. Een Spook Pokémon klinkt leuk en handig. Ze kunnen zweven, verdwijnen en als ze handen hebben ergens naar toe grijpen. Kortom: welke Pokémon zou ik kunnen zijn?

Emolga, een vliegende eekhoorn Pokémon, lijkt me wel wat. Het is een lief, schattig diertje dat kan zweven op luchtstroom en geeft kleine elektriciteit schokjes af vanuit mijn wangzakken. Handig om eten hoog uit de bomen te vinden en mee te nemen. 

Alcremie, lijkt me ook interessant om dit te zijn. Een toetjes Pokémon waarvan haar aardbeitoefjes veranderen op basis van beschikbare vruchten.

Froslass: een spook Pokémon. Deze mag eng uitzien, maar zij zweeft en heeft handen.

Lastige keuze. Maar ik zou kiezen voor Emolga. Ik mag dan wel klein zijn, maar ik kan erg nuttig zijn op hoogtes waar een mens of Pokémon niet snel erbij kan. En ik ben nieuwsgierig, dus ik kijk vaak met je mee.

Welke Pokémon zou jij zijn op basis van jouw voorkeuren?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.