Naast de diverse games en animatiefilms en -series bestaat er ook een Pokémon kaartspel. Dit wordt ook wel Pokémon Trading Card game genoemd. Vanaf mijn kinderjaren heb ik een tijdje kaarten gespaard. Daarom de vraag: Wat is mijn favoriete Pokémon-kaart?

Vroeger. Tijdens mijn basisschooljaren waren Pokémon-kaarten razend populair. De serie was net uit en men ging Pokémon-kaarten kopen om de meest zeldzame Pokémon te krijgen. Maar wist je dat met deze Pokémon-kaarten een officiële kaartspel is waar toernooien wereldwijd worden gespeeld. Het is gaaf om te zien dat het kaartspel na al die jaren nog zo geliefd is. 

Ik heb ook meegedaan aan dit fenomeen. De kaarten die ik vroeger had heb ik al die tijd bewaard in de hoop van dat ze nu veel waard zijn, haha. Maar ik vind de illustraties ook mooi om te zien, want bijna elke kaart is anders. En nu ik zo eens terugkijk heb ik een aantal favorieten waar ik erg trots op ben omdat ze bijvoorbeeld zeldzaam zijn of ik vind de illustratie erg inspirerend.

Mijn favoriete Pokémon-kaart is mijn Tyranitar card. Een mooie donkere kaart die tevens holographic is. De achtergrond veranderd van kleur door lichtval. Met lichtval wordt het rood, roze en paars van kleur. Hier ben ik echt trots op.

Wat is jouw favoriete Pokémon-kaart?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.