Je hoort vaker van Netflix-gebruikers dat het Nederlandse aanbod tegenvalt ten opzichte van het Amerikaanse aanbod. En dat is ook zo. Films en series zonder Nederlandstalige ondertiteling of nasynchronisatie worden onzichtbaar gemaakt op jouw Nederlandse account. Ik vertel je hier een truc waardoor jij meer films en series kan kijken op Netflix.

Ik was superblij dat de tekenfilmserie Avatar: The Last Airbender officieel op Netflix te zien was. Een prachtige serie die in 2015 op Nickelodeon verscheen. Het mag dan wel een spannende kinderserie zijn, maar deze wordt ook hoog aangeschreven bij volwassen, omdat het moeilijke thema’s bevat als oorlog en geweld met de hoognodige humor.
Helaas zag ik dat er alleen maar 1 seizoen te zien was op Netflix, terwijl de serie 3 seizoenen heeft. Opeens vertelde mijn vriend dat hij wel 3 seizoenen van de serie op zijn account heeft staan. Hm, waarom hij wel en ik niet?

En wat blijkt? Zijn account staat op Engels ingesteld en de mijne Nederlands. Seizoen 2 en 3 bevatten nog geen Nederlandse ondertitelingen of nasynchronisatie, waardoor deze niet in mijn account voorkomen. Dus zoals eerder gezegd: films en series zonder Nederlandstalige ondertiteling of nasynchronisatie zijn niet zichtbaar in een Nederlands account. Is het een Engelstalige film of serie of bevat het Engelse ondertitels of synchronisatie, dan zijn ze wel te zien voor Engelstaligen. Zodra een serie of film wel Nederlandse stemmen of ondertiteling bevat, dan worden de films en series gekoppeld aan een Nederlands account.

Begrijpelijk, maar gek toch? Ik vraag me dan wel af hoeveel films en series een NL-account mist? Volgens Streamwijzer gaat het om 78 series en films. Het is wel onduidelijk hoeveel films en series gemiddeld onzichtbaar blijven, omdat Netflix regelmatig films toevoegt en verwijdert. Oké, maar ik wil graag de overige 2 seizoenen van de Avatar zien. Hoe kan ik mijn account veranderen, zodat ik toch wel deze serie kan afkijken?

Instellingen veranderen op Netflix

Het lijkt moeilijker dan dat het is, maar het is zo gedaan. Je hoeft alleen maar je taalinstellingen op jouw account te veranderen.

  • Log in bij Netflix en ga naar ‘Instellingen’ naar ‘Account’
  • Kies bij ‘Mijn profiel’ voor ‘Taal’ en selecteer de gewenste taal

In mijn geval is dit Engels, zodat ik de laatste twee seizoenen van de Avatar kan kijken. Ben je klaar en wil je terug naar de Nederlandse setting? Je kunt altijd weer de taal keuze terug veranderen.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.