Op 10 oktober was het World Mental Health Day. Op deze dag werd ook een nieuw en uniek liefdadigheidsinstituut gelanceerd, namelijk Safe In Our World. Deze instelling richt zich vooral op de mentale gesteldheid binnen de game-industrie. Het doel van Safe In Our World is ervoor te zorgen dat er meer aandacht gevestigd wordt op de mentale gezondheid en problemen onder gamers en makers van games. Ze willen hiermee positieve veranderingen doorvoeren in de game-industrie. Een prachtig initiatief, wat mij betreft!

Tegenwoordig speelt meer dan 50 procent van de wereldbevolking games. Daarvan heeft één op de vier gamers te maken met mentale gezondheidsproblemen. Het is dus een behoorlijk klus, wat Safe In Our World wil bereiken, maar daardoor laat het initiatief zich niet uit het veld slaan. Ze staan er namelijk ook niet alleen voor; Safe In Our World wordt ondersteund door veteranen in het vak en ambassadeurs van over de hele wereld. Het is hun missie om een online platform te creëren, waar gamers hulp kunnen zoeken en toegang kunnen krijgen tot de middelen en hulp die zij nodig hebben. Het moet een verzamelplaats worden van informatie, waarbij ook ervaringen en verhalen uitgewisseld kunnen worden. Safe In Our World wil mensen aanmoedigen om met elkaar in gesprek te gaan en hiermee zorgen dat het stigma rondom mentale gezondheid langzamerhand verdwijnt. Hoe mooi zou het zijn als een generatie van makers, professionals en spelers samenkomen en voor elkaar klaarstaan?

Het eerste project van Safe In Our World zal de aandacht vestigen op mentale gezondheidsproblemen, door dit bloot te stellen in games en game-ervaringen. Beginnende met de interactieve game Fractured Minds, gemaakt door BAFTA Young Games Designer Award-winnaar Emily Mitchell. Zij was 17 jaar toen zij deze game maakte. De game richt zich op mensen die dagelijks worstelen met angstaanvallen en andere mentale gezondheidsproblemen. De game is zo ontworpen om de speler een realistisch beeld te geven van hoe mensen om ons heen, in stilte, met dit soort problemen omgaan. Denk bijvoorbeeld aan het gevoel geïsoleerd te zijn, of je gevangen te voelen. De game zal binnenkort uitkomen op alle platformen: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC (Steam) en maar €1,99 kosten.

Meer informatie over de game Fractured Minds? Bekijk hieronder de feature, waarin onder andere Emily Mitchell geïnterviewd wordt:

In de komende weken zullen nog meer projecten van Safe In Our World worden bekend gemaakt. Neem vooral ook een kijkje op hun website: https://safeinourworld.org/

© SAFE IN OUR WORLD

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.