Verwachtingen, soms heb je ze, maar je verwacht niet dat ze daadwerkelijk werkelijkheid gaan worden. Een beetje gelijkwaardig aan dromen waarvan je hoopt dat ze uitkomen. Van sommige games is een sequel dus ook een droom. Ook al duikt Little Nightmares in op de grootste angsten uit je kindertijd, of misschien wel complete nachtmerries, toch is deze puzzel-platformer in het horror-avonturen- genre een must-play.

Het Zweedse Tarsier Studios staat aan het roer van Little Nightmares II. Eerder hebben zij al, naast deel I, Tearaway Unfolded ontwikkeld waar Female-Gamers een Pink Prize aan heeft gegeven (hier terug te lezen).
Ben je nog niet bekend met Little Nightmares dan zou je dit kunnen zien als een mix tussen Little Big Planet en werk van Tim Burton.

De huiveringwekkende aankondigingstrailer, waarin uiteraard ook Six in haar gele regenjasje te zien is, is hier te bewonderen:

In Little Nightmares II bevindt je je in een verwrongen omgeving wat iets wegheeft van een mengeling tussen dromen en werkelijkheid. Hier wachten kinderen in angst af voor wat er gaat komen. Vergezel hoofdpersoon Mono en uiteraard Six in hun reis door het Little Nightmares universum waar ze moeten vechten, sluipen en puzzelen.  Jullie zullen echt moeten samenwerken, wat misschien al prijsgeeft dat er een coop-stand aanwezig is. Wat weten we verder? Weinig! Enkel dat deel II een langere speelduur heeft  (deel I is in zo’n 4 – 6 uur uitgespeeld), Yes! Je kunt ontsnappen uit ‘The Maw’ en er schijnt ook een sadistische leraar rond te lopen… Van één ding kun je zeker op aan: het wordt griezelig!

We moeten nog even geduld hebben, want Little Nightmares II verschijnt pas ergens in 2020, een exacte release-datum is helaas nog niet bekend. Gelukkig komen we de wintermaanden wel door met de stortvloed aan games die binnenkort gelanceerd worden. Little Nightmares II is te spelen op de PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Tot die tijd kun je uiteraard deel 1 nog even (her)spelen of aan de slag met de mobiele game ‘Very Little Nightmares’.

Wat was vroeger jouw grootste angst als kind? Laat het ons weten in de comments!

© BANDAI NAMCO Entertainment Europe
© Tarsier Studios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.