11 oktober is het Wereldmeisjesdag. De redactie van Female Gamers bestaat uiteraard compleet uit vrouwen en deze dag is ons daarmee natuurlijk op het lijf geschreven. Wij gamen er hier in dit kikkerlandje op los, maar dit is niet voor ieder meisje of vrouw vanzelfsprekend. War Child grijpt deze dag aan met de campagne Day of the Girl. De organisatie probeert ons bewust te maken dat niet ieder meisje ongestoord kan spelen. In het kader van You Play, So Every Child Can zijn er in samenwerking met Steam games met daarin meisjes / vrouwen in de hoofdrol tijdelijk enorm scherp geprijsd en gaat er een deel van de opbrengst naar War Child’s Day of the Girl – You Play, So Every Child Can.

Het is helaas niet vanzelfsprekend dat iedere vrouw ongestoord en zonder angst kan spelen of gamen. In conflict-gebieden krijgen hebben vrouwen en meisjes te maken met de verschrikkelijke gevolgen van oorlogen en de beelden hiervan blijven op hun netvlies gebrand staan. De campagne Day of the Girl van War Child valt samen met de Internationale dag van het meisje en is dit keer gericht op video-games met daarin vrouwelijke hoofdrolspelers en op het vergroten van het bewustzijn voor meisjes en jonge vrouwen die door de oorlog zijn getroffen.

Wil je een steentje bijdragen met datgene waar je goed in bent of juist graag doet? Schaf dan op Steam een game uit de selectie aan en zo zorg je ervoor dat jij speelt, zodat ieder kind dat kan.
Aan onze portemonnee is ook gedacht, alle games zijn met een aantrekkelijke korting verkrijgbaar. De kortingen lopen in de actieperiode van woensdag 09 oktober tot en met woensdag 16 oktober op tot maar liefst 80%. De actie-pagina kun je hier vinden.

Je zou kunnen zeggen dat vrouwen in de video-game-wereld nog steeds ondervertegenwoordigd zijn. Games met vrouwen in de hoofdrol zijn (nog) niet alom vertegenwoordigd en daarom hieronder een handig overzicht van PC-games die meedoen aan de War Child – Day of the Girl- actie.

Day of the Girl

De games die tijdens de actie-periode met (een flinke) korting beschikbaar zijn en waar in ieder een vrouw de hoofdrol speelt:

Mocht je nu gefocust zijn op games waarbij het vrouwelijk geslacht een hoofdrol speelt heb je hiermee tevens een mooi lijstje aan speelmateriaal om op je wishlist te zetten.

#YouPlay,SoEveryChildCan

© HomeBearStudio
© Steam
© War Child

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.