ASTRAL CHAIN, een game die mij nieuwsgierig heeft gemaakt. Een spectaculaire actie-avontuur game waarbij je als lid van de speciale politie-eenheid op pad gaat samen met een levend wapen om mensen te redden.

Ik werd nieuwsgierig toen ik de gameplay zag tijdens de E3 2019. Ik dacht toen al: Gaaf! Een nieuwe game van PlatinumGames (ook wel beter bekend van Bayonetta 1 en 2).
Paar weken later toen wij uitgenodigd werden voor de E3 Post-event van Nintendo waarbij we exclusief een voorproefje kregen van de gameplay van ASTRAL CHAIN, werd ik alleen maar nog enthousiaster. Ook al is dit niet mijn normale genre, ik wil dit spelen.

In Astral Chain maak je deel uit van een speciale politie-eenheid, de Neuron, zij proberen de mensheid te redden door zaken op te lossen. Dit doe je niet alleen. Samen met een levend wapen genaamd de ‘Legion’ ga jij misdaad bestrijden. Het verhaal speelt af in de nabije toekomst in de Ark, een multiculturele stad. De wereld wordt aangevallen door buitenaardse wezens die chimera’s worden genoemd. Deze wezens besmetten de wereld met een mysterieuze rode substantie, oftewel Red Matter. Wanneer de chimera’s de Ark aanvallen moet Neuron, waar jij voor werkt, deze dreiging stoppen.

De graphics vind ik er geweldig uitzien. Sterke 3D-weergave met een mix van een moderne en typische anime-achtige tekenstijl. Om nog maar te zwijgen over de muziek, in een positieve zin. Aan het begin van de gameplay kies jij of je een mannelijke of vrouwelijke personage wilt zijn. De ander zal tijdens het spel wel aanwezig blijven in de politie-eenheid. Samen met je Legion zoek je aanwijzingen in de stad door bijvoorbeeld bewoners moeilijke vragen te stellen of speciale holografische projecties te gebruiken om gebeurtenissen op de plaatdelict af te spelen. Maar ook de vaardigheden van je Legion kunnen erg nuttig zijn. Ga op geursporen af, open zware deuren, ruim obstakels uit de weg of luister op een afstandje naar wat de bewoners te zeggen hebben.

Zo’n game moet uiteraard actie bevatten en dat bevat het ook zeker. Samen met je Legion, of alleen, vecht je tot het bittere eind. Elke Legion heeft zijn eigen unieke vorm, vechtstijl en speciale vaardigheden. Wanneer je een sterke band hebt kun je razendsnel wisselen en gebruik maken van hun unieke vaardigheden.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl

Dit lijkt me een heerlijke, vermakelijke game waar je voldoende uren zoet kunt zijn zonder dat het vervelend begint te worden. Zoals ik al zei: dit is een heel ander genre dan wat ik normaal speel, maar het lijkt me gaaf om een poging te wagen. Prachtige tekenstijl, voldoende actie en meeslepende muziek.

ASTRAL CHAIN is nu verkrijgbaar exclusief voor de Nintendo Switch. Voor meer informatie vind je op de officiële Nintendo-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.