Er bestaan ware pareltjes onder de Indie-games; Ori and the Blind Forest is er daar één van. Gelukkig kunnen we binnenkort ook op de Nintendo Switch aan de slag met dit grafische spektakel en wel met een Definitive Edition.

Hoewel de Indie-game, ontwikkeld door Moon Studios,  alweer stamt uit 2015 is de platformer sindsdien enkel verkrijgbaar geweest voor Xbox One en Windows. De uitgebreidere versie, ofwel de Definitive Edition, kwam in 2016 op de markt. Na release is de game bedolven onder diverse prijzen, waaronder Best Visual Art en Best Music. We pronken hier immers niet zomaar met een titel.

De jonge wees Ori, woonachtig in het mysterieuze, maar tegelijkertijd ook zo schitterende Nibel-woud, is voorbestemd om een held te worden. Het woud is stervende en dient gered te worden van een duistere kracht. Schitterend handgetekend artwork, prachtige personages en een volledig georkestreerde soundtrack. Volg dit hartstochtelijke verhaal over liefde, opoffering en hoop.

Benieuwd naar hoe Ori and the Blind Forest er nu echt uit ziet? Bekijk dan hier de adembenemende trailer met daarbij ook nog eens een soundtrack welke een juweel is die het oor doet strelen. Bij deze trailer alleen al springen de tranen al in je ogen.

De Definitive Edition bevat naast het basisspel extra gebieden, vaardigheden, verhaalelementen, muziek en nóg meer bovenop de al oh-zo-prachtige Platform-game.

Mocht je na het spelen van Ori and the Blind Forest Definitive Edition meer willen dan hebben we nog een nieuwtje voor je: er wordt al gewerkt aan een opvolger onder de noemer Ori and the Will of the Wisps. We kunnen nu in ieder geval al niet meer wachten om ook dit vervolg plat te spelen.

Deze Indie-gem verschijnt op 27 september 2019 in de Nintendo E-shop en zal vele Switch-spelers weten te betoveren.
Een must-play! Na al deze lovende woorden kun je er toch echt niet meer omheen om Ori and the Blind Forest – Definitive Edition aan te schaffen.

© Nintendo
© Moon Studios
© 2019 Microsoft. All rights reserved.
Bron: Persbericht Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.