Met de release van Rain of Reflections om de hoek (20 september), willen we jullie alvast kennis laten maken met de personages die een grote rol zullen spelen in deze futuristische, dystopische wereld.

De game zal worden uitgebracht in verschillende hoofdstukken, die elk bestaan uit een afzonderlijk en volledig verhaal. In elk hoofdstuk staan dan ook verschillen personages centraal. De volgende personages zullen we tegenkomen in het eerste hoofdstuk, genaamd “Set Free”.

Wilona Hart
De hoogopgeleide wetenschapper Wilona zal centraal staan in Chapter 1: Set Free. Verscheurd tussen de verwachtingen van haar invloedrijke ouders, Michael en Aurora, werkt zij aan een oplossing voor de wereldwijde onvruchtbaarheidsepidemie. De keuze van de naam van het hoofdstuk wordt al snel duidelijk aan het begin van het verhaal; Wilona heeft namelijk eindelijk besloten om voor zichzelf op te komen en controle over haar eigen lot te nemen. Ze neemt afstand van haar leven in de hogere klasse en besluit om het laatstgeboren  kind van de mensheid te bevrijden uit de laboratoria van de regering.
Wilona is een sluwe, idealistische en intelligente vrouw. Deze eigenschappen worden ook gebruikt in de gameplay. Haar vermogen om te sluipen, stelt haar in staat om gewelddadige conflicten te vermijden. Echter, het is aan jou de keuze om de gevechten aan te gaan of niet.

Actrice Anna Stahl zal de rol van Wilona vertolken.

Aurora Wilde
De moeder van Wilona, Aurora, is een gedreven carrièrevrouw en te vinden in het leven van de politiek. Zij is erin geslaagd de prestigieuze ministerfunctie te bereiken in de hoofdstad Phexus. Vanuit deze vergelegen stad voelt zij de sterke behoefte om haar dochter, woonachtig in OneCity, te bewaken en ook vooral te controleren. Door de toenemende tegenbeweging, genaamd de Infrareds, is ze bang dat Wilona verstrikt zal raken in de onrust van deze opkomende rebellie. Aurora is dan ook alles bereid te doen om dit te voorkomen, ook al betekent dat het beperken van haar dochter’s vrijheid en het schaden van haar integriteit.

Aurora zal worden gespeeld door actrice Jennifer Knipe.

Michael Hart
Wilona’s vader, Michael, is een Supranwetenschapsofficier, die aan het hoofd staat van belangrijke experimenten, die momenteel gericht zijn op het laatstgeboren kind. Het redden van de mensheid is zijn doel en hij is volledig toegewijd aan dit werk. Hoe onethisch zijn werk ook is, hij is er absoluut van overtuigd dat alles wat hij doet, de juiste redenen heeft.  Dat hij passie heeft voor zijn werkt, kenmerkt zich ook door het feit dat hij de Project Fusion-testpersonen als zijn extra kinderen ziet. Daarnaast verwacht Michael volledige loyaliteit en toewijding van zijn werknemers, maar ook vooral van zijn eigen dochter, Wilona.

Michael zal worden gespeeld door acteur Stephen Rappaport.

Luca Turner
Luca is zowel een vriend als collega van Wilona en heeft haal altijd trouw bijgestaan tijdens de experimenten in het lab. Ondanks dat hij misschien niet zo upper-class is als Wilona, en nog steeds contacten op straat heeft, woont hij nog steeds in een Supran-gebied van OneCity. Zijn loyaliteit aan Wilona is sterk en helpt haar mee om het laatstgeboren kind te bevrijden, in plaats van door te gaan met de nare experimenten. Hij is hierin zelfs zo ver gegaan, dat hij nu betrokken is bij de verzetsbeweging Infrareds en werkt aan het plan, genaamd Operation Defuse.

Lucas zal worden gespeeld door Anastasios Soulis.

Urban
Urban is handig in het veranderen van schroot in krachtige vernietigingswapens en is hierdoor een succesvolle wapenhandelaar geworden.  Hij is te vinden in de tempelruïnes van de Northern Trench, die hij zelf heeft opgeëist.  En niets houdt hem tegen om dit zo te houden. Hij vermijdt dan ook liever interacties met mensen, omdat hij bijna iedereen wantrouwt. Één van de weinige personen, of liever gezegd “dingen”, is de op maat gemaakte stoomgenerator genaamd Gwen.

Urban wordt gespeeld door acteur Richard Ulfsater.

The Arbiter
Om Wilona terug te halen naar haar moeder, is er een speciale task force opgericht. De leider van deze groep is The Arbiter. Ze schuwt niet om haar macht te gebruiken, en vooral te misbruiken, om haar onaantastbaarheid te bewijzen. Haar invloeden sijpelen door in de diplomatie van verschillende steden, maar ook in de hiërarchieën van de OneForce. The Arbiter is uitgerust met dodelijke Phexus-technologie en ze is bekwaam in het gebruik hiervan. Heb je je leven lief, dan is het beter om uit haar buurt te blijven.

OneForce
De OneForce moet de regels bewaken in OneCity en houden hierbij de burgers onder controle. Alles wat anders verloopt dan hoe het hoort, zien zij als chaos en komen dan gelijk in actie om de controle te bewaren binnen de stadsmuren. Zij maken hierbij gebruik van bliksem en elektriciteit. Hierdoor zijn zij in staat om elke dreiging de pacificeren of direct in vuur en vlam te zetten. Loyaliteit speelt een grote rol binnen de OneForce. Ze beschouwen zichzelf als puur en rechtvaardig, maar degenen die met hen te maken hebben gehad zullen beamen dat ze simpelweg de mensen onderdrukken en een onderscheid maken tussen de hoge klasse (Suprans) en lage klasse (Trenchers).

Wings
De Wings maken deel uit van de Phexus-groep; een elite-groep die speciaal getraind is om iedere dreiging zo soepel en discreet mogelijk te beheersen of uit te schakelen. Zij worden naar OneCity gestuurd om Wilona te beveiligen en terug te halen, onder leiding van The Arbiter. Ze staan onder strikte orders om hun leider te beschermen en te helpen.

Rain of Reflections zal op 20 september uitkomen op Steam.

© LIONBITE GAMES

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.