Vakantie voor iedereen op Campzone

Wanneer je de naam Campzone hoort, denk je al snel aan een stel puberende pc-gamers die een week lang bivakkeren achter hun PC in een tentje. Je hebt het helemaal mis Campzone is veel en veel meer en bovenal een relaxte vakantie voor iedereen! Female-Gamer Sam bezocht samen met haar dochter Fawn Campzone en wilde eigenlijk niet meer weg.

Introductie op Campzone

Het heeft mij altijd al leuk geleken om een keer naar Campzone te gaan. Een week lang gamen met vrienden welke gamer wil nu niet zo’n vakantie? Maar helaas is het er nooit van gekomen dus ik stapte samen met mijn oudste dochter helemaal nieuw op het terrein van Campzone. Dit keer werd Campzone ook echt bij mij om de hoek georganiseerd, in Veghel namelijk. We waren al vrij vroeg op het terrein en zagen tot vreugde van Fawn overal Unicorns! Het wordt meteen duidelijk dat iedereen welkom is op Campzone en niemand wordt buitengesloten. Om ons wat meer bekend te maken met het terrein krijgen we een rondleiding van Sven Verschoof een van de vele vrijwilligers die dit event mogelijk maakt.

Een tent voor iedereen

Op Campzone kun je samen met jouw gaming club een eigen tent neerzetten waar je jouw PC en andere noodzakelijke spullen neer kan zetten. Ik zie flink veel grote legertenten die heel gezellig ingericht zijn met een bank en sommige hebben zelfs een heuze bar ingebouwd. Ja zoiets kom je dus niet tegen op Lowlands of een camping in Frankrijk. Het voelt in het begin een beetje onwennig om even een tent in te lopen want het is toch hun huis voor een week. Maar al snel merk ik dat iedereen het leuk vind dat je ze bezoekt en al snel krijg ik enthousiaste verhalen van de Campzone bezoekers. Er zijn heel veel verschillende gaming groepen aanwezig. Zo zijn er complete groepen gezinnen, een groep voor de LGBT+ community, de techneuten en ook Rabobank heeft er een tent neer gezet. Maar wat als je nu geen groepje hebt om mee te gaan? No worries daarvoor is de Tent voor Tentloze Nerds. Zielig? Nee hoor absoluut niet je hebt dan een lekker bedje in een luxe tent met huiskamer, koelkast en heel veel andere nerds die alleen zijn.

Alleen maar gamen

Toen ik vroeger droomde van een vakantie op Campzone ging ik ervan uit dat ik dan een hele week heerlijk kon gamen achter mijn PC. Maar al snel kom ik erachter dat op Campzone veel meer te doen is dan alleen dat. Ja uiteraard mag je gerust een hele week achter je PC in de tent verstopt zitten. Echter is de sfeer op Campzone zo ontzettend tof en is er zoveel te doen dat je al snel mee wil gaan doen aan een van de vele andere activiteiten. Het leuke aan zo’n grote groep verschillende mensen is dat er heel veel creatieve ideeën en oplossingen ontstaan. Dit jaar was het zo warm op Campzone dat er een zwembad werd gecreëerd met een flink zeil en een grote halve container, geniaal! Iedere dag werd er ook wel iets door de organisatie van Campzone iets georganiseerd zoals bijvoorbeeld een stormbaan. Maar ook een tafelvoetbaltoernooi, cosplay toernooi, solar cooking contest, silent disco, real life pong en nog veel meer. In een van de tenten wordt er door een clubje een leuke card game gespeeld, unstable unicorns. Yep Campzone is dus echt veel meer dan een stel nerds in een tentje.

Ook geschikt voor kinderen

Als moeder van twee dochters kom ik soms veel te weinig toe aan echt gamen. Gelukkig wil mijn oudste dochter steeds vaker samen gamen en spelen we dan graag samen de Sims. Alleen echt een avondje gamen met vrienden moet gewoon ingepland worden. Hoe doe je dat dan tijdens Campzone met kinderen? Een van de vele tenten op de camping is gevuld met een aantal gezinnen en ook de hond mocht gezellig mee. Twee kinderen zijn lekker samen bezig achter de PC om een potje te gamen samen. De jongste is lekker met zijn fietsje aan het rond crossen over het terrein en iedereen houdt een oogje in het zeil. De meeste komen hier al vanaf het begin en zijn zo samen met elkaar mee gegroeid. Een echt ons kent ons gevoel met ruimte voor mensen die ook willen aansluiten. Zo wordt er dus ook echt op je kinderen gelet en voelt Campzone ook veilig voor iedereen. Wat ook wel nodig is want je hebt ook nog best dure apparatuur bij je. Maar van stelen is er ook eigenlijk geen sprake op Campzone. Respect voor iedereen en hun spullen staat voorop.

Winkel, food en retro games

Aan alles wordt gedacht op Campzone. Stel je komt aan op Campzone en je bent een van je kabels vergeten mee te nemen of je hebt nog geen headset en die zou eigenlijk wel van pas komen? Niet getreurd 4-launch is there to the rescue en heeft een winkel op het terein gezet. Je vindt er niet alleen allerlei handige gear, maar er is zelfs een VR set-up gemaakt waar je o.a. Beat Saber kan spelen. Mochten ze iets niet op voorraad hebben dan kunnen ze het ook voor je bestellen en wordt het op het terrein geleverd, handig! Op het Campzone terein vind je ook verschillende eet tentjes en is er een grote hal neer gezet waarin het midden een soort grote woonkamer is gemaakt met verschillende tv’s en banken. Hierop kun je verschillende games spelen van indie-ontwikkelaars een daarvan is FROMTO een game van Studio Erikson en Head Up games. Zelf heb ik nog even mijn jeugdsentiment kunnen spelen Paperboy 2 dankzij Nationaal Videogame Museum. Ook Fawn weet zich goed te vermaken op de oude pc’s met vooral Pinball, tja wie is daar ook niet oud mee geworden?

Vloeiend netwerk en ruimte voor tinkers

Wanneer je met een tentje op een camping in Frankrijk, Spanje of Duitsland zit is het netwerk vaak om te huilen. Er is wel Wi-Fi maar daar mag je voor betalen en dan nog is het de vraag hoe snel het bereik is. Zelfs met je 4G abonnement in het buitenland is het soms zoeken naar de ideale spot waar je wel bereik hebt. Niet op Campzone daar zorgen ze mede dankzij netwerkwinkel.com. Er is een netwerkverbinding in de vorm van een ster aangelegd waardoor er een constante stroom aan netwerk is. Mocht er toch iets mis gaan dan staat er een team klaar om problemen zo snel mogelijk op te lossen. Tijdens Campzone is er ook een hoek voor de tinkers en it’ers. Hier vind je de engineers die leuke items bouwen, een 3d printer, ook een graveermachine en kun je zelf leren hoe je spelletjes kan programmeren.

Campzone een aanrader voor iedereen

Ben je net als ik nog nooit naar Campzone geweest? Hou je van gamen maar vooral ook van gezelligheid. Wil je jouw vriendengroep wat meer uitbreiden dan is Campzone echt de vakantie voor jou. Neem gerust je hele gezin mee je vind er vast en zeker snel aansluiting. Ik ben dit keer samen met Fawn voor een dagje op bezoek geweest en we vonden het beide jammer om weer te gaan. Het is geweldig om te zien dat de gaming community nog steeds precies zo is als ik altijd gevoeld heb. Verwelkomend naar iedereen met respect voor iedereen als persoon precies zoals het hoort te zijn dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.