Vroegâh! Je-weet-vast-nog-wel op de Playstation 2 speelden we Tony Hawk’s Underground helemaal grijs. De vetste tricks en het verzamelen van achievements is waar je je de hele dag mee bezig hield. Na al een behoorlijke tijd geen enkele skate-game meer te hebben aangeraakt begint het weer te kriebelen na de aankondiging van Skater XL.

Ik weet nog goed; als tienermeisje had ik ook een skateboard. Daar is ook alles mee gezegd: ik had een skateboard en kon een ollie, that’s it! Gelukkig ging het op de digitale wijze wat gemakkelijker af. Na jaren geen skateboard-game te hebben aangeraakt roept deze game weer de nostalgische gevoelens op en kan ondergetekende niet wachten om de nodige tricks op een veilige manier uit te voeren zonder dat hierbij enige kans op ziekenhuis-bezoeken zich voordoet.

Skater XL is aangekondigd tijdens de Indie World presentatie van Nintendo op 19 augustus 2019. Ontwikkelaar Easy Day Studios is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de game en ze hebben al flink kunnen oefenen met Skater – de nummer één mobiele sports-game.

Er wordt ons een evolutie in de wereld van skateboarding-videogames beloofd waarin zowel fun, creativiteit en de skate-cultuur in een digitale wereld samen worden gebracht. Diverse gepassioneerde skateboarders hebben zich ingezet om van deze game-release een skatend succes te maken. Voer de tricks uit op de manier zoals jij dat wilt, van hoe je je board flipt tot de manier waarop je op je board staat. Voel je echt verbonden met je skateboard in Skater XL!

Een exacte release-datum voor Skater XL is nog niet aangekondigd, maar ergens in 2020 kun je de nodige ollie’s, kick flips en grinds laten zien op de Nintendo Switch. Deze komt zeker op het verlanglijstje terecht!

© Nintendo
© Easy Day Studios Pty Ltd
Bron: Nintendo Persbericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.