Nog niet bekend met Hollow Knight? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen! De game stamt alweer uit 2017 en werd destijds overladen met vele zeer positieve reviews. Een opvolger van dit pareltje kan dan natuurlijk niet uitblijven en jawel: in september 2019 volgt Hollow Knight: Silksong!
Terug naar het begin: Hollow Knight speelt zich af in een duister ondergronds insectenrijk, genaamd Hallownest. Voorzien van je krachtige wapen, een nagel wel te verstaan, welke je gedurende het spel kunt upgraden, doodt je vijanden.

In opvolger Hollow Knight: Silksong speelt Hornet de hoofdrol. Zij is de prinses en tevens beschermer van Hallownest. Een compleet nieuw koninkrijk wordt geteisterd door allerlei gevaarlijke insecten; doel is dus om te verkennen, vechten en te overleven en tussendoor ook nog eens mysteries op te lossen tijdens je tocht naar de top van het koninkrijk. Gedurende dit avontuur waar je op zoek gaat naar het waarom je gevangen bent genomen raak je bevriend met verrassende vreemden, ontdek je schokkende geheimen en los je eeuwenoude mysteries op in een wereld dat met recht een grafisch meesterwerk te noemen is. Om je missie te volbrengen dien je krachtige bewegingen meester te worden, ontwikkel je aanvallen, leer je je bijzondere gaven en maak je dodelijke hulpmiddelen.

De trailer van Hollow Knight: Silksong zie je hier:

Muzikaal valt er ook genoeg te genieten: Christopher Larkin (o.a. bekend als acteur uit The 100) heeft de score voor zijn rekening genomen. Verwacht melancholische melodieën en symfonisch instrumentenspel.

Nog even inkomen met deel 1: dat is deze zomer zeker mogelijk! De originele Hollow Knight is nu zowel fysiek als digitaal beschikbaar. Hollow Knight: Silksong verschijnt naar alle waarschijnlijkheid in september 2019 en zal verkrijgbaar zijn voor de PC (Steam) en Nintendo Switch.

Kijken jullie ook zo uit naar dit vervolg?

© Team Cherry
© Nintendo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.