Ondanks dat Nintendo nog niet de releasedatum bekend heeft gemaakt van Luigi’s Mansion 3, weten we wel hoeveel vloeren de game bevat. En het zal je verbazen hoeveel.

Tijdens het Nintendo Post E3-event konden we eventjes de game spelen. Ondanks dat de sessie kort was, kon ik hieruit een duidelijke conclusie trekken: het zag er fantastisch uit. De bange Luigi die de donkere kamers van het hotel moet doorzoeken naar aanwijzingen om zijn broer Mario en zijn vrienden te vinden. Plotseling uit het niets verschijnt er een enge (wel humoristisch) spook die hij met zijn rode stofzuiger opzuigt. Dit is zeker een game die hoog op mijn lijstje staat van gewenste games, naast de remake van Link’s Awakening en Animal Crossing: New Horizons.

Een van de redenen waarom ik deze game graag in mijn bezit wil hebben is namelijk de single-player mode, waarin Luigi de kamers van het hotel moet verkennen. De eerste twee games van deze franchise speelde af in een groot vrijstaand huis. Maar deze keer heeft Nintendo de omgeving verplaatst van een enorme villa naar een riant hotel. Dus je zou zeggen: meer kamers en vloeren. En dat klopt!

Dit nieuws is bevestigd in een interview van Gamespot waarin ze supervisor Yoshihito Ikebata and producer Kensuke Tanabe  interviewen over de mogelijkheid dat er meer content aan de game wordt toegevoegd en hoeveel vloeren de game bevat. Lees hieronder de reacties:

Gamespot:Structurally, how many levels can we expect the hotel to have and is there room to expand that later on? Are you looking at this hotel format as something you can build upon?”

Tanabe: “Are you speaking of the single-player?”

Gamespot: “Single-player and multiplayer, if that’s something that you can add to later on. Is that something you want to do?”

Ikebata: “Right now there are 17 floors [in single-player].”

Tanabe: “Because like you said, it’s a hotel structure with multiple floors, I think it would have been possible to add even more floors. But, I think the hardest part of that is not necessarily the act of adding floors, but it’s like … the story is done, so by adding [more floors], how are we going to expand that aspect? Because I want to experience completing the whole hotel and just feel satisfied that it’s done. Adding on new stuff is not really something that gives us that.”

17 vloeren is behoorlijk veel in tegenstelling tot de vorige versies. De eerste Luigi’s Mansion game bevatte 4-5 vloeren met meerdere kamers en dan tel ik het dak en de tuin niet mee. Het is nog onduidelijk hoeveel kamers Luigi’s Mansion 3 in totaal gaat krijgen. Maar hé, het is een hotel. Geduldig wachten we maar af totdat er meer informatie wordt gegeven.

*Update: De releasedate van Luigi’s Mansion 3 is bekend. De game zal op 31 oktober verkrijgbaar zijn exclusief op de Nintendo Switch.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.