Nog een week en duizenden gamers reizen af naar Keulen voor alweer de zoveelste Gamescom. Het evenement lijkt elk jaar een beetje groter te worden, met meer presentaties van bekende gamebedrijven en meer onthullingen. Een toffe ontwikkeling, want zo lijkt het steeds meer op E3, dat voor veel gamers toch iets minder toegankelijk is. Gamescom is echter ook uren in de rij staan voor een glimpje van die ene game. Dit is een greep ui de games die we verwachten op het evenement.

Nintendo
Nintendo zal meer laten zien van The Legend of Zelda. Er is niets officieels gezegd over Breath of the Wild 2, maar wel Link’s Awakening. Ook Luigi en de spoken uit Luigi’s Mansion 3 beloven aanwezig te zijn in Duitsland, samen met Astral Chain en nog meer titels.

Blizzard
Blizzard is er heel duidelijk over geweest: het komt dit jaar niet naar Gamescom. Het wil zich focussen op ontwikkeling. Dat zou ook moeten gelden voor Call of Duty Modern Warfare 2019, al is Call of Duty van origine meestal wel aanwezig op het evenement. Sterker nog, het is vaak één van de games waarvoor bezoekers uren in de rij staan.

Cyberpunk 2077
We hoeven je niet te vertellen dat de hype rondom CD Projekt Red’s Cyberpunk 2077 nogal aanwezig is. Gelukkig is het spel ook aanwezig op Gamescom. De ontwikkelaars laten de demo live zien, waarna deze openbaar wordt als Gamescom weer is afgelopen. Het gaat om de demo die op E3 2019 te zien was, al zal ditmaal waarschijnlijk geen charmante Keanu Reeves in levende lijve aanwezig zijn.

Een nieuwe modus van Gears 5
Hoewel niet iedereen vindt dat Gears of War nog hetzelfde is zonder de uitgesproken Cliff Bleszinski, gaat het alsnog wel lekker met de franchise. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar Gears 5, waarvan al veel is getoond. Wat we echter nog niet hebben gezien, is de Horde-modus, die in Keulen wordt onthuld.

Andere games
eFootball PES 2020 wordt getoond door Konami en games als WRC 8, Overpass, Bee Silmulator en Paranoia: Happiness is Mandatory zijn ook aanwezig. De kans is groot dat we meer horen over Watch Dogs Legion, Halo Infinite, Star Wars Jedi: Fallen Order en FIFA 20.

Geruchten
Er wordt heel hard gehoopt dat Grand Theft Auto 6 door Rockstar wordt onthuld op Gamescom, maar nu GTA Online zo lekker gaat, is het de vraag of het niet liever daarop voortborduurt. Volgens een lek is Grand Theft Auto 6 al in ontwikkeling sinds GTA 5 verscheen en draagt het de codenaam Project Americas. Gaan we er iets van zien op Gamescom? Dat is nog in mysterie gehuld, net als een heleboel info over andere games. Denk aan de nieuwe Elder Scrolls, Death Stranding en Assassin’s Creed Ragnarok bijvoorbeeld.

En buiten de games…
Nieuw op Gamescom is de openingsavond op 19 augustus om 20:00 uur. Dit is een soort showcase die aan elkaar wordt gepraat door Game Awards-man Geoff Keighley. Ook daar worden nog wel wat game-verrassingen verwacht. EA schijnt ook een eigen presentatie te organiseren, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Daarnaast wordt verwacht dat we meer gaan zien van Nintendo Switch Lite, die net is onthuld. Sony is ook aanwezig, al is het nog onduidelijk wat ze van plan zijn: toch die PlayStation 5-reveal? Plus, hoe zit het met de aankomende streamingdiensten van Apple en Google? Waarschijnlijk zullen we van Google Stadia wel meer horen vanuit Keulen.

Er is een groot aantal uitgevers aanwezig op Gamescom en die zullen niet met lege handen komen. Aan de andere kant is het evenement, net als veel Nederlandse evenementen, ook bedoeld om gamers kennis te laten maken met games die al even uit zijn. Het hoeft dus niet per se te betekenen dat al die uitgevers ook met nieuws komen, maar het vergroot de kansen aanzienlijk. Over tien dagen weten we het en wordt mogelijk wat duidelijker wat we kunnen verwachten in de toekomst van gaming.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.