Wie is er niet groot mee geworden: de ouderwetse Game Boy. De website www.ditverzinjeniet.nl heeft zeer toffe retro-design Game Boy items in haar webshop. Vandaag reviewen we de Game Boy maar dan in een lamp(jes)vorm. Tof of niet?
Al eerder mocht ik uit de Game Boy- lijn de spaarpot testen en die was goed bevallen, benieuwd of ik ook zo te spreken ben over dit retro Game Boy-lampje.

In de jaren 90 was de Game Boy een hot item en zeer gewild als, zeg maar de eerste handheld (na de Game & Watch en dat soort zaken). De Game Boy roept bij volwassenen nostalgie op en kinderen zullen denken ‘wat een ouderwets ding’.

Het boxed doosje is half open waardoor het product meteen zichtbaar is. Op de verpakking staat 6+ en schreeuwt ‘TRY ME!’. Verder staat er op ‘Push down ON / OFF function’ en ‘Makes official GameBoy sounds’ (inclusief spelfout!). Verder is het een official Nintendo licensed product.

Dat gaan we dan meteen maar even proberen: (vergeet niet het plasticje uit de onderkant te halen, want anders werkt hij natuurlijk niet). Wanneer je het lampje indrukt, en daar is niet al te veel kracht voor nodig, hoor je het welbekende en nostalgische Game Boy opstart-geluidje. Heerlijk om dat piepje weer eens te horen na al die tijd. Het lampje is dan wel klein, maar er komt een behoorlijk wit fel licht vanaf. Tijdens het unboxen gaat het doosje niet heel makkelijk open; deze neuroot wil immers het doosje intact houden en niet volledig open scheuren. Onderop vind je nog een gebruiksaanwijzing in diverse talen met daarop een verhaal over de 3 AAA-batterijen die nodig zijn. Een minuscuul schroevendraaiertje is nodig om de batterijen te vervangen en het lampje staat net iets steviger dankzij 3 nopjes.

De classic controls zijn aanwezig en ook de OFF ON knop staat bovenaan. Het startscherm van de Game Boy met Nintendo®  is groen gekleurd. Het Game Boy gevoel wordt echt overgebracht en roept fijne gevoelens op.

Ook de achterkant van de Game Boy is perfect vormgegeven op dit fijne lampje.

Het meest leuke is natuurlijk het aan-effect met het kenmerkende opstartgeluid van de Game Boy, wat wellicht het leukste is aan het hele lampje.

Het Game Boy lampje, met een afmeting van 11,5 x 8 cm, is echt een lampje en puur geschikt voor decoratie of als lampje op je nachtkastje om ‘s avonds / ‘s nachts toch een beetje licht op te kunnen vangen. Een boekje erbij lezen zal lastig zijn. Midden in de nacht even snel een lichtje voor het checken van de tijd of een toiletbezoek is natuurlijk wel mogelijk. Wellicht dat je even klaarwakker bent doordat je schrikt van het schelle geluidje (of bij volwassenen wellicht je bedpartner), maar daar groei je wel weer overheen.

Het Game Boy lampje is een leuk hebbedingetje en zal in menig huishouden een leuke accessoire zijn. In huize Linn staat hij op de salontafel en gaat ‘s avonds naast een waxmelt-brander aan om een fijn sfeertje te creëren. Wanneer je subtiele Nerdy-ness in je huis wilt toevoegen is dit lampje een must-buy!

De Game Boy Lamp is hier te koop voor €13,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.