Wie is er niet groot mee geworden: de ouderwetse Game Boy. De website www.ditverzinjeniet.nl heeft zeer toffe retro-design Game Boy items in haar webshop. Vandaag reviewen we de Game Boy maar dan in een spaarpot-vorm. Tof of niet?

Ik weet nog goed, begin jaren 90 kregen we een Game Boy met Tetris. De eerste handheld van Nintendo hebben we helemaal grijsgespeeld. Kun je het je nu nog voorstellen met al die hippe 3D consoles en notabene in kleur! De Game Boy spaarpot neemt je mee terug in de tijd. De originele Game Boy stamt alweer uit 1989 en ik moet zeggen, hij zit nog steeds in mijn verzameling, inclusief toffe games natuurlijk.

Deze spaarpot lijkt precies op een Game Boy en doet je ook denken aan vroeger dat je je zuurverdiende of gekregen centjes in een spaarpot deed. Wanneer je genoeg gespaard had ging je natuurlijk naar een speelgoedwinkel waar je zeer trots je opgespaarde centjes uit ging geven en dat gaan we nu op 31-jarige leeftijd weer proberen.

De Game Boy spaarpot zit in een mooi doosje dusdanig ingepakt dat je meteen het product (de spaarpot in dit geval) ziet. Het is een official Nintendo licensed product en de leeftijdsindicatie is 6+. De achterkant van het doosje geeft aan dat dit product geen speelgoed is en dat je het buiten het bereik van jonge kinderen moet houden. Ook wordt aangegeven dat de Spaarpot een lenticular screen heeft en dat is nog eens een tof pluspunt!

Wanneer je de spaarpot uit het doosje haalt voelt je meteen het gladde coole tin. Het is echt net alsof je een echte Game Boy in je handen hebt alleen dan net even iets dikker. Dat is wellicht wat jammer, aangezien je wanneer hij iets minder dik geweest was hij meer als een échte Game Boy aan zou voelen. Aan de andere kant: je kunt er zo wel meer geld in kwijt.
Grappige is dat de knoppen ook echt aanvoelen – zij het van tin – en er zelfs een Off / On vermelding op zit, wel zeer lichtjes waardoor het op een foto wat lastig te zien is.

Wat ook grappig is dat is de achterkant, zelfs dat zijn ze niet vergeten om zo realistisch mogelijk na te bootsen.

Misschien wel het leukste aan de spaarpot is het lenticular screen, oftewel het bewegende beeld waar een scene uit Super Mario op te zien is. Op de afbeelding op het doosje is dit het beste te zien.

Over naar de essentie van deze heuse Game Boy Spaarpot: openen en sluiten is kinderlijk eenvoudig en er is hier dan ook geen enkele belemmering. Je hoeft bijvoorbeeld je spaarvarkentje of Game Boy in dit geval niet kapot te slaan en er zit ook geen kinderslot in.

Je centjes stop je aan de bovenkant in de Game Boy. Ik had verwacht dat dit een enorm kabaal zou maken op het tin en dat is ook echt zo. Ach, als dat alles is, je merkt wel meteen of je spaarpot nog vrij leeg is of niet. Hoe voller je spaarpot zit hoe zwaarder hij wordt en dat is natuurlijk niet meer dan logisch. Muntjes gaan gemakkelijk door de gleuf, echter wel één tegelijk en briefjes zul je dubbel moeten opvouwen alvorens ze er doorheen passen.


Wie wordt er nu niet enthousiast van om te sparen voor een mooi doel? Een nieuwe game bijvoorbeeld? De intentie was er zeker, maar na een tijdje heb ik het toch wat anders aangepakt. Mijn spaarpotje dient met name als bewaarpotje of euh.. spaarpotje voor kleingeld. Losse munten zijn schaars en om één van mijn grote hobby’s (rommelmarkten afstruinen naar o.a. Nerdie spulletjes) uit te kunnen oefenen is het op zak hebben van losse euro’s een must. Het is dus vaak muntjes en 5 euro briefjes apart houden en in de spaarpot stoppen. De spaarpot staat op mijn bureau zodat ik vaak snel even in het weekend wat kleingeld kan pakken. Altijd handig toch? Mijn spaarpot is momenteel flink gevuld, benieuwd hoe dat na het weekend er weer uit zal zien.

Conclusie: de Game Boy Spaarpot is een kek Nintendo-item voor zowel kids als volwassenen en ook nog eens behoorlijk superhandig om mee te sparen!

De Game Boy spaarpot is hier te koop voor de mooie prijs van €10,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.