56 uur lang non-stop gamen. Het lijkt me fantastisch, maar in mijn eentje gaat dat me niet lukken. Stichting Dutch Game Marathon gaat dat namelijk wel goed! Samen met gamers spelen zij diverse games om geld op te halen voor het goede doel Alzheimer Nederland.

Stichting Dutch Game Marathon gaat op Wereld Alzheimer Dag van 20 tot 22 september 56 uur lang non-stop gamen voor het goede doel Alzheimer Nederland.  Een team van zes enthousiaste en gedreven gamers spelen diverse games om geld op te halen, zoals Forgotten Anne en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. En het mooiste is dat je de game marathon volledig te volgen is op Twitch.

De game marathon gaat op vrijdag 20 september om 16.00 uur van start. Tijdens deze marathon kan je kans maken op toffe, gesponsorde game merchandise die verloot worden onder donateurs. Ben je benieuwd wat er precies verloot wordt, check hier voor de giveaways.

De games die gespeeld worden lopen uiteen van klassieke retro games tot recente releases. Grotendeels hebben deze games te maken met het thema ‘geheugenverlies’, een groot onderwerp bij Alzheimer. Verder komen er bijzondere gasten langs tijdens deze charity zoals Nederlandse Indie game-ontwikkelaars en populaire Nederlandse streamers.

Gamen voor het goede doel is in Nederland zelden te vinden. In Verenigde Staten doen ze deze streams al jaren goed. Een grote bekende hiervan is Games Done Quick die 2 keer per jaar prachtige grote bedragen ophaalde voor onder andere Artsen zonder Grenzen. De oprichters van Stichting Dutch Game Marathon Cengizhan Can en Sander Klomp willen dit doorbreken. Ze doen dit door middel van verschillende aspecten van games erbij te halen: sociaal, creativiteit en doorzettingsvermogen. Door dit allemaal te combineren zetten ze een gezellige sfeer neer terwijl ze volledig inzetten voor het goede doel.

Voor meer informatie over de charity stream ga naar de website van Dutch Game Marathon.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.