Heb jij je ooit eens afgevraagd wat jij zou doen als je het verhaal van de menselijke geschiedenis kon herschrijven? Of hoe je de koers van de mensheid zou veranderen? Ontwikkelaars Amplitude Studio en SEGA bundelen hun krachten en komen met de game Humankind, waarin deze vragen centraal staan. In deze ambitieuze historische turn-based strategiegame leid je jouw mensen van het neolithische tijdperk naar de moderne tijd. Hierbij is het zaak dat je culturen combineert en jouw eigen unieke beschaving maakt.

Amplitude Studios zou, volgens Chief Creative Officer Romain de Waubert, speciaal zijn opgericht met de intentie om uiteindelijk deze game te maken. Al de voorgaande games, zoals Endless Legends, zouden hebben geleid tot dit moment. Een ambitieus project dus!

Als je de game voor het eerst opstart, is dit wat je kan verwachten:

  • Eén miljoen beschavingen – Je kunt jouw eigen unieke beschaving creëren en hebt daarvoor 60 verschillende historische culturen uit de geschiedenis van de mensheid tot je beschikking. Begin als het Oude Egypte en evolueer in de Romeinen, Khmers of zelfs de Vikings; de keuze is aan jou. Elke cultuur heeft haar eigen gameplay-laag, wat voor bijna eindeloze uitkomsten zorgt.
  • Jouw eigen geschiedenis – Kom oog in oog te staan met echte historische gebeurtenissen en personen, maak grote wetenschappelijke ontdekkingen en bezoek de wonderen van de wereld. Vorm het geloof van jouw volk en confronteer andere spelers. Elke keuze die je maakt laat jouw verhaal verder bloeien.
  • In de ogen van het nageslacht – De reis is belangrijker dan de bestemming. Bekendheid is een nieuwe en verbindende overwinningsconditie. Elke grote daad die je verricht, elke morele keuze die je maakt en elke gewonnen strijd bouwt je bekendheid op en laat een indruk achter op de wereld. De speler met de meeste bekendheid wint de game.
  • Een tactische wereld – Laat je tactische vaardigheden zien door terreinbeheersing, stadsbouw, volledige tactische gevechten en oorlogsvoering. Kies hoge grond voor je stad en het zal moeilijker te belegeren zien. Zet een hinderlaag op in het bos door bijvoorbeeld boogschutters te plaatsen. Roep je bondgenoten op, in tijden van nood en verander een episch gevecht in een grote wereldoorlog in de multiplayer modus!

We moeten nog even wachten op de release van Humankind. De game zal namelijk in 2020 uitkomen. Degenen die naar Gamescom afreizen, zullen de game als eerste te zien krijgen bij het SEGA-gebied van de Deep Silver booth.

Meer weten over dit ambitieuze project van Amplitude Studios en SEGA? Neem eens een kijkje op de Humankind website.

De aankondigingstrailer:

© AMPLITUDE STUDIOS / SEGA

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.