Een tijdje geleden presenteerde Nintendo een geüpdatet Nintendo Switch-console die speciaal ontworpen is voor de handheldgamers onder ons. De Nintendo Switch Lite zal vanaf 20 september verkrijgbaar zijn in drie interessante kleuren.

Nintendo heeft op 10 juli een video gepresenteerd waarin de Nintendo Switch Lite geïntroduceerd wordt. Bekijk hieronder de video.

Zoals gezegd is de Nintendo Switch Lite ontworpen om games in de handheidstijl te spelen. Hij is compact, lichter in gewicht en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Daarom wordt er bij aanschaf van dit systeem geen houder of HDMI-kabel geleverd, waardoor je dit niet aan kan sluiten op een televisie in tegenstelling tot de eerste Nintendo Switch die in maart 2017 op de markt werd uitgebracht.

Op het nieuwe apparaat kun je alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldstijl ondersteunen, hoewel sommige games enkele beperkingen zullen hebben. Als een game Joy-Con functies bevat zoals de HD-trilfunctie, de infrarood-bewegingscamera en de bewegingsbesturing ondersteunt, zul je bepaalde functies niet kunnen gebruiken op de Nintendo Switch Lite. Want bij dit systeem is de Joy-Con controllers erin gebouwd en kan je niet van de zijkant afschuiven zoals bij de Nintendo Switch. Games zoals Mario Tennis Aces en Snipperclips zullen zeker hier invloed op hebben. Raadpleeg de achterkant van de gameverpakking of op de officiële Nintendo-website.

De Nintendo Switch Lite zal in drie kleuren verkrijgbaar zijn: geel, grijs en turkoois. Daarnaast zal er een etui en berschermfolie voor de Switch Lite verkrijgbaar zijn. Naast dat zal er een speciale Nintendo Switch Lite-versie verschijnen die volledig in het teken staat van de release van Pokémon Sword en Pokémon Shield, genaamd Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition. Deze Switch Lite-versies bevatten lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee legendary Pokémon uit de games. Deze speciale editie zal verkrijgbaar zijn zolang de voorraad strekt.

Ben je benieuwd naar de Nintendo Switch Lite? Ga voor meer informatie naar de officiële Nintendo-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.