Ken je Dr. Mario nog? Mario trekt zijn doktersoutfit weer aan en ditmaal voor een release op je smartphone. Sinds10 juli is het mogelijk om te puzzelen op je mobiel.

We hebben uitgedokterd dat Dr. Mario in 1990 tot leven kwam met games voor de NES en de Nintendo Game Boy. Sindsdien is het puzzelspel populair gebleven met als gevolg vele uitgaves op diverse consoles met als laatste Dr. Mario Miracle Cure voor de Nintendo 3DS, uitgebracht in 2015.

De trailer van Dr. Mario voor mobiel is hier te bekijken:

In Dr. Mario kom je gekleurde virussen tegen welke bestreden dienen te worden. Probeer de virussen met behulp van capsules in dezelfde kleur te elimineren.  Match er drie op een rij en je kunt ze wegspelen. Blijf echter rustig, want je hebt het level behaald wanneer je alle virussen weggespeeld hebt. Dit is makkelijker dan het lijkt, want je hebt maar een beperkt aantal capsules.

Dr. Mario hoeft het werk gelukkig niet allemaal in zijn eentje te doen. Hij wordt geholpen door Dr. Peach, Dr. Bowser, Dr. Toad en anderen. Ieder personage heeft zijn / haar eigen vaardigheden. Angst om alle virussen snel uitgeroeid te hebben is niet nodig, want bij de lancering zijn meteen meer dan 200 levels te spelen. De app wordt vervolgens regelmatig geupdate met nieuwe dokters, levels en werelden.

Speel je liever samen? Ook dit is mogelijk in Dr. Mario World. Krijg hartjes van vrienden en spelers over de hele wereld en gebruik die in de Stage Mode. De strijd ga je echt met elkaar aan in de Versus Mode.

Sinds 10 juli kun je heel wat uurtjes puzzelpret tegemoet zien op zowel iOS als Android. Heb jij hem al gedownload?
Er is niets om je tegen te houden, want het spel is ook nog eens geheel gratis.

Bron: Persbericht Nintendo
© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.