Een goed potje kaarten doet een mens altijd goed. Tijdens een simpel spelletje kan de tijd snel gaan, alleen of samen. Maar een standaard set kaarten kan op den duur saai worden. Gelukkig heeft de website Ditverzinjeniet.nl PlayStation speelkaarten, die ik mag uitproberen.

Iets unieks en grappig. Net even wat anders. De PlayStation speelkaarten. Het is een kleine blauwe verpakking waar je duidelijk de eerste PlayStation-console ziet. Geloof het of niet. Daarin zitten de speelkaarten.

De speelkaarten zitten verpakt in een super klein, aluminium PlayStation-blikje. Het is een goede afweerspiegeling van de eerste PlayStation. De power-, reset- en de open-knop zijn duidelijk zichtbaar en de klep (die helaas niet open kan) waar je de discs in kan plaatsen. En niet te vergeten: het PlaySation-logo.

Wanneer je het blikje openmaakt zie je de speelkaarten liggen, verpakt in plastic.

Wij kennen allemaal de gebruikelijke speelkaarten waar je 4 groepen hebt: Schoppen, Klaver, Harten en Ruiten. Bij deze PlayStation speelkaarten gaat  dit net even ietsjes anders. Hier worden de 4 groepen geduid in de 4 actieknoppen van de controller: Triangle, Circle, Cross en Square. De koning, vrouw, boer en aas worden afgebeeld met één van PlayStation groepen. En de joker is de PlayStation-controller. De achterkant is zwart en voorzien van PlayStation-logo.

Het is wel even uitzoeken welke groep bij elkaar hoort. Bij de standaard speelkaarten heb je een onderscheid in een zwarte en rode groep. In de zwarte vallen Schoppen en Klaver en Harten en Ruiten bij rood. Bij de PlayStation kaarten zie je dat niet. Ik besloot voor mezelf dat de Sqaure (roze) en Circle (rood) rood zijn en Cross (blauw) en Triangle (groen) zwart.

De kaarten liggen fijn in de hand wanneer je een kaartspel aan het spelen bent. Een nadeel is dat de kaarten van elkaar afschuiven omdat ze glad zijn vanwege de nieuwigheid. Ik denk wel wanneer je de kaarten vaker gebruikt, dat het minder wordt. Daarnaast zie je de vingerafdrukken op de achterkant. Kortom: niet geschikt wanneer er borrelhapjes, zoals chips op tafel staan of zweethandjes, haha.

Conclusie: de PlayStation speelkaarten zijn leuk PlayStation-item voor zowel kids als volwassenen. Deze set is zeer geschikt voor op vakantie voor samen met familie en/of vrienden een potje te kaarten en alleen.

De PlayStation speelkaarten is hier te koop voor €8,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.