Helaas was er niet alleen maar goed en mooi nieuws op de E3 van 2019. Nintendo had eerder aangegeven dat de nieuwe Animal Crossing nog in 2019 uitgebracht zou worden, echter zullen we helaas wat langer moeten wachten. Een mooi verjaardagscadeautje in ieder geval voor ondergetekende.
Wel worden we getroost met de volledige titel; namelijk Animal Crossing: New Horizons en kunnen we al smullen van een half uur lang aan vette gameplay.

Animal Crossing: New Horizons speelt zich af op een leeg eiland in een tropische setting. Het eiland-leven start met een tent op het strand waar je met minimale items je avontuur begint: een bed, een lamp en een radio. Net als in Animal Crossing: Happy Home Designer is het mogelijk om je meubilair te verplaatsen en op te bergen wat zorgt voor meer variatie in interieurdecoratie.

Het is zelfs mogelijk om je meubilair buiten je tent te plaatsen, ofwel lekker slapen in de buitenlucht. Immers is dat op een vrijwel leeg eiland mogelijk. Een andere nieuwe feature is het maken van eigen recepten. Op de NookPhone, de smartphone die je van Tom Nook hebt gekregen is een DIY Recipes app te vinden. Gebruik tools, meubilair en spulletjes die je gevonden hebt op het eiland om zelf nieuwe items in elkaar te knutselen op Tom Nook’s workbench. Zijn er spullen uit je inventaris overbodig? Breng dan een bezoekje aan Timmy en hij koopt alle spulletjes. Uiteraard is het ook mogelijk om spulletjes van Timmy te kopen.

Een andere nieuwe feature bestaat uit het sparen van Nook Miles, ofwel een spaarprogramma speciaal voor Animal Crossing.Β  Spaar deze punten door bijvoorbeeld een bijzondere vis te vangen, nieuwe voorwerpen te maken of simpelweg onkruid weg te halen. Hoe meer Nook Miles, hoe meer nieuwe recepten en items er vrijgespeeld worden. Het verzamelen van items was altijd al een belangrijk onderdeel van Animal Crossing, maar nu kun je meer spulletjes aan je inventaris toevoegen dan ooit tevoren. Voorwerpen die je hebt gemaakt op Nook’s Workbench zorgen weer voor nieuwere items om bij elkaar te sprokkelen.

Samen spelen? Op de NookPhone is een app te vinden genaamd ‘Call An Islander’ waarmee het mogelijk is om een bewoner op het eiland op te roepen en samen te spelen. Neem ieder een joycon en geniet samen van het fijne leven in Animal Crossing: New Horizons. Speel samen en werk samen!

Ach, nu hebben we iets om in 2020 naar uit te kijken en we moeten ook wel even in gedachten houden dat 2020 ook een game van het jaar nodig heeft natuurlijk.

Β© 2019 Nintendo. Animal Crossing and Nintendo Switch are trademarks of Nintendo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.